U Aerobic & Fitness Clubu STAR održana je promocija knjige „Fit u trudnoći s pilatesom“ autorke Tamare Ratković, u izdanju Kreativnog centra. U knjizi su predstavljene vežbe koje se izvode tokom sva tri trimestra i kojima se tokom trudnoće olakšavaju trudnički dani i porođaj. Vežbe koje su predstavljene mali su deo tehnike pilatesa, ali izuzetno korisne smernice za umereno vežbanje u trudnoći. Prema istraživanjima pilates je izbor broj jedan vežbi u trudnoći, kojima se pojačava cirkulacija, smanjuju tegobe nastale hormonskim promenama i rastom stomaka, ali i poboljšava celokupna telesna energija i raspoloženje.

Povezana vest:  Prolećni Sajam knjiga u Delta Cityju

Većina trudnica prolazi kroz zdravu trudnoću bez ikakvih komplikacija. Fizička aktivnost, uz pravilnu i balansiranu ishranu, garant je zdravog potomstva. „Fit u trudnoći s pilatesom“ jedan je od najlepših primera kako se uravnoteženim vežbanjem može brinuti o zdravlju u periodu trudnoće. Zato, buduće mame, pokrenite se i uživajte u vežbanju i trudnoći – izjavio je dr Zoran Maričić, specijalista ginekologije i akušerstva.

Autor Tamara Ratković istakla je: „Ova knjiga je posvećena svim trudnicama koje žele da vežbaju tokom 9 meseci. Bilo je posebno zadovoljstvo stvarati knjigu za koju se nadam da će biti od velike pomoći mnogim ženama.“

Povezana vest:  Održana promocija knjige "Kralj Milutin" Luke Mičete

Promociji knjige prisustvovao je diplomatski kor, mediji, poznate ličnosti među kojima su bili Andrea i Dušan Kecman, Milica Bursać, Milica Gacin i prijatelji Aerobic & Fitness Cluba STAR.

O Tamari Ratković

Tamara Ratković je diplomirani profesor kineziologije, stručnjak za pokret u sportu, šijacu terapeut i edukator pilatesa i više aerobnih programa. Vodi aerobik i fitnes klub Star, u okviru kojeg se nalazi i pilates studio namenjen ženama koje uživaju u toj tehnici i žele više od samih vežbi – da ih telo služi, pokretno i funkcionalno. Pilates je njen glavni izbor u programima fizičkih aktivnosti za trudnice. To je harmonična tehnika bezbednog i delotvornog vežbanja, koja povećava elastičnost, ravnotežu, izdržljivost i koncentraciju, i time doprinosi spremnosti organizma za period trudnoće i oporavka nakon porođaja.

Povezana vest:  Oslobodite supermoći svog mozga uz knjigu "Bez granica"