“Guitar Art” festival pokreće nov projekat pod nazivom “Guitar Art Circle”, koji objedinjuje umetnike, prijatelje, kreativce i poslovne saradnike festivala. Nakon 10 uspešnih godina ciklusa koncerata klasične gitare u Madlenijanumu, započinjemo novi krug. Tokom predstojeće sezone u okviru projekta biće organizovano 8 besplatnih koncerta klasične gitare, na kojima će se predstaviti mladi i afirmisani gitaristi iz Srbije i inostranstva.

Koncert Bojane Brajović i Borisa Nikčevića održaće se u nedelju, 30. oktobra u 18:00 časova u Salonu 1905 u Karađorđevoj 48. Ulaz je slobodan uz obaveznu rezervaciju: 011 2206244 i [email protected]

Povezana vest:  "Stari kalendar jedne ljubavi" Andreja Makina u prodaji

Gitaristkinja Bojana Brajović i flautista Boris Nikčević nastupaju kao duo od 2011. godine. Tokom pet godina imali su veliki broj koncerata u Crnoj Gori i Francuskoj. Nijedan kamerni duo ovog tipa nije u kontinuitetu radio sa toliko uspeha u Crnoj Gori i inostranstvu. Tome doprinosi i odabir repertoara koji duo izvodi.

Godine 2013. su, uz pomoć Ministarstva kulture, realizovali nesvakidašnji projekat “Turneja po Crnoj Gori” , kada su za tri meseca održali koncerte u 11 crnogorskih gradova. Takođe, članovi su ansambla Clazz kvinteta, osnovanog da izvodi prevashodno dela francuskog kompozitora Kloda Bulinga. Neobičnu sintezu klasične i džez muzike, koju Klod Buling neguje u svojim delima, čula je i publika na nekoliko džez festivala u Crnoj Gori.

Povezana vest:  Održana prva „Šetnja kroz nasleđe“ u Sremskim Karlovcima

Organizaciju koncerta u Beogradu u okviru projekta Guitar Art Circle podržalo je Ministarstvo kulture Crne Gore na konkursu za sufinansiranje projekata iz oblasti umjetnosti. Zahvaljujući projektu ‘Koncerti bez granica’, Bojana i Boris će do kraja 2016. godine nastupiti još u Rimu i Ljubljani.