noc-knjige-plakatU petak, 16. decembra u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi od 17 sati do ponoći održaće se jubilarna petnaesta regionalna manifestacija Noć knjige pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.

Ovo će biti još jedna prilika da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja.

Popusti na Lagunina izdanja: za kupovinu jedne knjige biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popust na strana izdanja biće 20 odsto, a naslovi ostalih izdavača biće sniženi do 20 odsto. Cene raznovrsnog gift asortimana biće snižene za 10 odsto. Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtu www.delfi.rs.

I ovu Noć knjige obeležiće novi ekskluzivni naslovi!

Mirjana Bobić Mojsilović je posle mnogo godina odabrala svog izdavača. Laguna će u Noći knjige predstaviti njenu novu knjigu „Tvoj anđeo čuvar“ – uzbudljivu, duhovitu i potresnu priču o ljubavi, ljubomori, padu i ustajanju, o gubitku i ponovnom osvajanju vlastitog života. Sa čitaocima će se družiti u Noći knjige, 16. decembra od 19 sati u knjižari Delfi u SKC-u.

Povezana vest:  Novi triler popularnog Jua Nesbea "Sin" u izdanju "Lagune"

Ljubavna priča i roman o odrastanju „Juda“ Amosa Oza nam daje nesvakidašnji pogled na stanje u Izraelu i novozavetnu priču. Ovo je jedan od najuticajnijih Ozovih romana i Laguna ga prvi put objavljuje na srpskom jeziku za Noć knjige.

Još jedno delo velikog svetskog pisca Žozea Saramaga prvi put će se pojaviti na srpskom jeziku. „Pećina“ je priča o običnim ljudima u eri globalizma, starom seoskom grnčaru, njegovoj ćerci i zetu i njihovom psu.

„Planine Parnasa“ je prvi prevod u svetu ranog romana poljskog nobelovca Česlava Miloša. U ovoj antiutopiji planeta je prenaseljena ljudima koje muči jedino strah od viška vremena. Oni kompulzivno doživljavaju svaki slobodan trenutak i leče se primenom starih (erotska igra) i novih metoda (stimulacija strujom). Životom na Zemlji upravlja Savez Astronauta – najviša centralna vlast, koja ne upravlja javno, već preko brojnih opozicionih i prevratničkih udruženja, kao što je Više bratstvo nirvane. Pošto je izgubilo osećaj za cilj i kontinuitet, bez bogova, mudraca i autoriteta, čovečanstvo je poludelo za turizmom i udruživanjima, univerziteti su pretvoreni u preduzeća za produžavanje detinjstva jer usled uznapredovale tehnologije ne postoji potreba za radom, policijski aparat je suvišan zbog razvoja genetike i mogućnosti uticanja na čovečji um…

Povezana vest:  Nova sezona opera i baleta samo u Cineplexxu

Luka Mičeta će u Noći knjige čitaocima predstaviti sedmu knjigu o srpskim vladarima „Kralj Milutin“. Zasnovana na izvornoj istorijskoj građi kao i na dosadašnjim saznanjima i zaključcima starijih i mlađih, srpskih i stranih istoričara, knjiga donosi mozaik epohe sa mnoštvom detalja i sudbina iz naše srednjovekovne istorije, manje poznatih ili potpuno nepoznatih široj javnosti.

Ovo su samo neki od hitova koje čitaoci mogu da očekuju u Noći knjige.

Noć knjige će se održati u 26 gradova u Srbiji i regionu, na 53 lokacije. Regionalni karakter manifestaciji daju Lagunini klubovi čitalaca u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću.

Noć knjige je manifestacija koja se od 2009. godine održava u Beogradu, Srbiji i regionu. Dva puta godišnje, u junu i decembru, za samo nekoliko sati Lagunine klubove čitalaca i knjižare Delfi poseti nekoliko desetina hiljada čitalaca i kupaca. Interesovanje za knjigu, posećenost manifestacije, kvalitet i raznovrsnost ponude knjiga, kao i neuobičajeno veliki popusti mogu se porediti samo sa značajem koji ima Beogradski sajam knjiga.

Povezana vest:  Novogodišnji muzički marathon Gudača svetog Đorđa u Zadužbini Ilije M. Kolarca

Broj posetilaca Noći knjige raste iz godine u godinu, a sama manifestacija se širi po regionu i predstavlja priliku koja se ne propušta, jer samo u Noći knjige naslove svih žanrova možete kupiti po neverovatno niskim cenama, upoznati se sa novim naslovima i družiti se sa domaćim piscima.

Izdavačka kuća Laguna sa produkcijom od preko 550 naslova godišnje, od kojih je 350 novih naslova, s pravom se naziva jednom od najvećih izdavačkih kuća u zemlji i regionu. Na nedavno završenom Sajmu knjiga u Beogradu, Laguna je dobila Nagradu za izdavača godine, a nakon prestižnog Londonskog sajma knjiga, gde se našla u najužem izboru za najboljeg izdavača, visoko se pozicionirala i na svetskoj mapi izdavača. U okviru knjižarskog lanca Delfi posluje trideset devet knjižara, kao i najveća internet prodavnica u regionu www.delfi.rs.