Četrnaesti Beogradski festival igre, koji se ove godine održava pod sloganom „Velika igra“, svečano je otvoren sinoć  u Sava Centru. Ovogodišnji festival počeo je nastupom čuvenog Baleta Britanske Kolumbije iz Vankuvera, koji se publici u Beogradu predstavio sa dve koreografske postavke koje potpisuju Kristal Pajt i Šaron Ejal. Pored publike u dvorani, izvođenja su po prvi put na velikom platnu mogli da prate svi koji su bili na Trgu Republike, zahvaljujući Beogradskom festivalu igre, Gradu Beogradu i kompaniji Vip mobile koja je putem svoje brze 4G mreže direktno prenosila ovaj događaj.

Povezana vest:  „Metak koji je promašio“ Ričarda Ozmana u prodaji

Publici se, na samom početku, obratio poznati baletski igrač Đuzepe Pikone, koji je tom prilikom pozvao ljubitelje igre da u narednim danima uživaju u spektakularnim izvođenjima umetnika iz čitavog sveta, a nakon maestralnog izvođenja komada „Usamljeni eho“ i „Bil“, direktoru kompanije Baleta BC i predsedniku Kanadske asocijacije baletskih kompanija Branislavu Henselmanu je uručena i nagrada „Vip poziva“.

Priznanje, koje se dodeljuje domaćim umetnicima koji su izgradili karijere na svetskim pozornicama,  Henselmanu je uručio generalni direktor/CEO kompanije Vip mobile Dejan Turk.

Povezana vest:  Pjer Lemetr predstavio krimi roman "Aleks"

„Beogradski festival igre ne bi bio ono što je danas bez ljubitelja umetnosti koji ga svake godine ohrabruju da pomera granice i podiže standarde. Ova godina je izuzetno značajna za Vip mobile, budući da predstavlja deceniju poslovanja, ali i uspešnog partnerstva sa Festivalom igre. Tokom proteklih sedam godina, nagradom „Vip poziva“ su ovenčana velika imena savremene igre, a večeras imamo čast da je dodelimo velikom stvaraocu kakav je Branislav Henselman“, istakao je Dejan Turk, generalni direktor kompanije Vip mobile.

Povezana vest:  U prodaji je novo delo Salmana Ruždija: Kihot

„Beogradski festival igre ove godine ugostiće velike koreografske zvezde iz čitavog sveta, među njima ima i onih kojima ovo nije prvo učešće na festivalu, što svakako imponuje, a ovogodišnji slogan „Velika igra“ kao i uvek obavezuje. Igra mora da bude velika i posebna, da ostavlja traga, da bi se o njoj uopšte pričalo“, navela je Aja Jung, osnivač i direktor Beogradskog festivala igre.

Više informacija o ovogodišnjem izdanju Beogradskog festivala igre kao i kompletan program možete pogledati na linku www.belgradedancefestival.com.