„Dnevnik srpske domaćice“, roman Mirjane Bobić Mojsilović koji je do sada doživeo preko pedeset izdanja i preveden na italijanski, francuski i slovenački jezik, u izdanju Lagune naći će se u prodaji širom Srbije od utorka, 18. aprila.

Romantično, duhovito i potresno. Knjiga za naše roditelje i našu decu – da vide kakvi smo bili i u šta smo se pretvorili.

Povezana vest:  Bočeli i Mariza osvojili srca Beograđana na prvom Belgrade River Festu

Anđelka, junakinja „Dnevnika srpske domaćice“, govori o srećnom detinjstvu u Titovoj Jugoslaviji, zbunjenoj mladosti osamdesetih, otkrivanju političkih strasti devedesetih i bolnom trežnjenju posle bombardovanja.

„Glavna junakinja Anđelka Jovanović je metafora za sedam miliona Srba. To je priča o generaciji X, to smo bili mi, Titovi pioniri u Miloševićevoj Srbiji. Knjigu sam posvetila ćerki. Naša deca sada ne znaju šta je ovo, ali kad budu stasali da pročitaju ovu knjigu, nadam se da će ovo biti prošlost.“ Mirjana Bobić Mojsilović

Povezana vest:  U Noći muzeja 15. maja i gradovi koji nemaju muzeje

Priča o Titovim pionirima u Miloševićevoj Srbiji, o majci i ćerki, o bratu i sestri, o generaciji šezdesetih izgubljenoj lutanjima po meandrima Miloševićeve Srbije.

„Dnevnik sprske domaćice“ možete pronaći od 18. aprila u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Roman koji se pamti i kojem se rado vraćamo!