U knjižari Delfi u SKC-u održana je konferencija za novinare povodom predstojećih Dečjih dana kulture na kojoj su predstavljene pojedinosti o ovoj sjajnoj manifestaciji posvećenoj najmlađima, a koja će se po drugi put održati u svim Delfi knjižarama i Laguninim klubovima čitalaca širom Srbije od 21. do 23. aprila.

Na konferenciji su govorili Ljubivoje Ršumović, pisac za decu, Zoran Penevski, urednik izdanja za decu u Laguni, i Rajka Šinik Vulić, VD direktor sektora za PR i marketing komunikacije Banca Intesa, koja je i prijatelj manifestacije.

Popusti na Lagunina izdanja za jednu knjigu za decu iznosiće 25%, za dve 30%, za tri 35%, a za četiri i više knjiga za decu 40%. Isti popusti važiće i na izabrane Disney i Littlest Pet Shop knjige. Kako u Dečjim danima kulture učestvuju i drugi izdavači, popusti na njihove naslove biće 20%. U knjižarama Delfi očekuju vas popusti od 15% na Lego i do 20% na ostale Dexy Co igračke, kao i dečji gift program drugih dobavljača. Uz svaku kupovinu spremili smo i poklone! Svi popusti važiće i na sajtu www.delfi.rs.

Ršumović, koji ove godine obeležava 60 godina književnog rada, kazao je da „nije dovoljno da Dečji dane kulture traju nekoliko dana, već bi trebalo da traju tokom cele godine jer deci treba posvećivati mnogo vremena i učiti ih da vole knjigu“. Čuveni Ršum će u okviru programa manifestacije u subotu od 12.30 do 13.30 u knjižari Delfi u SKC-u sa malim gostima uvežbavati fazone i fore, a nabolji će biti nagrađeni.

Povezana vest:  Strip produkcija Čarobne knjige do kraja godine

Zoran Penevski, pisac za decu i urednik izdanja za najmlađe u Laguni, najavio je da će program u knjižari Delfi u SKC započeti u petak, 21. aprila u 12 sati razgovorom na temu „Mala laguna za roditelje i vaspitače“. Logoped Nataša Labović, predsednica Udruženja logopeda, govoriće o knjigama koje mogu da pomognu deci da nauče da pravilno izgovaraju određene reči. U razgovoru će učestvovati i Zoran Penevski i Robert Takač, pedagog i pisac za decu, koji će posetiocima preneti svoja iskustva o navikavanju najmlađih da zavole knjigu i čitanje.

Bogat program se nastavlja u subotu i nedelju brojnim predavanjima, promocijama i predstavama za decu, koji su besplatni. Program možete pogledati u prilogu.

Na konferenciji su posebno izdvojeni naslovi „Nauči da programiraš“ Maksa Vejnrajta, priručnik koji uvodi decu u svet interneta, zatim „Velika knjiga priča o životinjama“, kao i „Srpske narodne bajke“ koje će svoju premijeru imati u petak, 21. aprila.

Rajka Šinik Vulić je istakla da Banca Intesa već godinama uspešno sarađuje sa Lagunom, a zadovoljstvo je veće kad je ta saradnja usmerena na najmlađe.

Do 24. aprila 2017. traje i nagradni konkurs na temu „Najčudnija knjiga na svetu“. Na njemu mogu da učestvuju deca uzrasta od 7 do 15 godina. Od najboljih radova koji budu stigli na konkurs (kratka priča do 5000 karaktera sa razmakom ili crtež do veličine A4) sačinićemo neobičnu knjigu i predstaviti je na Beogradskom sajmu knjiga u oktobru.

Povezana vest:  Druženje sa piscima na Novobeogradskom sajmu knjiga

Program Dečjih dana kulture u knjižari Delfi u SKC-u
Petak, 21. april:

12:00 – tribina pod nazivom „Mala Laguna za roditelje i vaspitače“ na kojoj će učestvovati Nataša Labović, predsednica Udruženja logopeda Srbije, Robert Takarič, pedagog i pisac i Zoran Penevski, urednik u Laguni.

Subota, 22. april:

11.30 – 12.30: Druženje sa magičnim Džinom koga u posetu dovodi kompanija Lavirint.

12.30 – 13.30: Delimo fazone sa najpopularnijim dečjim piscem Ršumom! Nagrađujemo najbolje fazone koji će biti deo serijala „Fazoni i fore“.

13.30 – 14.00: Zanimljiva modna revija agencije Select „Obuci se u knjigu“, stilizovana prema junacima iz Laguninih knjiga za decu.

14.00 – 15.00: Interaktivni igrokaz o drvenom lutku Pinokiu i njegovom ocu koji u knjižari zatiču usnulu princezu. Predstavu je organizovao Dečji kulturni centar.

15.00 – 16.00: Predavanje pod nazivom „Bezbednost na internetu“ koje će održati Tanja Tatomirović iz Microsofta.

16.00 – 17.00: Mali kulinari, pripremite se jer ćete imati priliku da dekorišete ukusne i zdrave palačinke u improvizovanoj poslastičarskoj radionci

17.00 – 21.00: Najzabavnija Lego radionica! Priključite se takmičenju u brzom slaganju na kojem će svi završeni radovi biti nagrađeni Lego poklončićem.

Nedelja, 23. april:

12.00 – 13.00: Promocija knjige „Vesela veštica Nika“. Zabavni i smehotresni doživljaji veštice Nike i njene mačke Veki pokazaće vam da se najveća magija krije u užitku koje vam pruža činjenje dobrih dela. Očekuje vas i poklon – pisma za dobre želje!

Povezana vest:  Nova izložba u KomBank Art holu autora Luke Tilingera, „Sekvence" – čuvanje i ponovno oživljavanje pokreta

13.00 – 14.00: Radionica lepog govora. Instruktori UMS škole radiće sa vama glumačke vežbe, brzalice…

14.00 – 15.00: Škola za vitezove Dečjeg kulturnog centra – interaktivanom programu o obrazovanju dece u vreme despota Stefana Lazarevića.

15.00 – 16.00: Promocija zabavne slikovnice „Princeza Kmeza“ uz koju će deca naučiti da nacrtaju emocije.

16.00 – 17.00: Predstavljanje knjige za decu „Nauči da programiraš“ i portala www.bubblebee.rs. Sve što treba da znaš o skraču, logou, pajtonu, HTML-u i javaskriptu objasniće predavač Srđan Božović iz Microsofta.

17.00 – 18.00: Artistikum muzička radionica – pevanje dečjih pesmica uz pratnju na klavijaturi, upoznavanje sa Orfovim instrumentarijumom,kvizovi i igrice.

Do 24. aprila 2017. traje i nagradni konkurs na temu „Najčudnija knjiga na svetu“. Na njemu mogu da učestvuju deca uzrasta od 7 do 15 godina. Od najboljih radova koji budu stigli na konkurs (kratka priča do 5000 karaktera sa razmakom ili crtež do veličine A4) sačinićemo neobičnu knjigu i predstaviti je na Beogradskom sajmu knjiga u oktobru.

U okviru Dečjih dana kulture, u Dexy Co Kids radnjama, očekuju vas popusti od 20% na preko 200 igračaka: Playdooh, My Little Pony, Teletubbies, Lalaloopsy, Štrumpfovi, Pepa Prase, Star Wars, NERF, Majorette i Amos glinu; Little Tikes tricikle i trotinete; kao i popusti od 20% do 40% na knjige i pokloni za svaku kupovinu!

Dođite da zajedno budemo u igri sa knjigom!