Vulkan izdavaštvo predstavlja novi roman nagrađivanog srpskog književnika Miloša Latinovića pod nazivom ČETIRI LUDILA.

Četiri ludila je priča o umetničkim ozarenjima, ali i životnim usudima. Umetnost je velika pozornica na kojoj se kreću junaci koji uloge ne biraju, nego ih dobijaju. Izgubljeni u sopstvenim postojanjima, oni dopuštaju snovima da ih vode verujući da jedino tako mogu otkriti sopstveni identitet.

Povezana vest:  PLAKATI NARODNOG POZORIŠTA U EVROPI

Priređujući Šekspirovog Kralja Lira na sceni Dvorskog nacionalnog teatra u Minhenu, glavni junak ove priče, Joca Savić – srpski umetnik nepravedno zanemaren na našim prostorima – podseća nas na sveprožimajuću prirodu umetnosti i njenu suštinu koja leži u neiscrpnoj raznolikosti tumačenja iste priče.

Paradoksalan spoj stvarnosti i umetnosti odgovara spoju ljudske ništavnosti i neograničene ljudske mogućnosti. Upravo u tom paradoksalnom spoju počiva      kosmička dimenzija ljudskog postojanja.

Povezana vest:  Klasik ljubavne poezije „Gradinar“ Rabindranata Tagorea u prodaji od 14. avgusta

MILOŠ LATINOVIĆ autor je šest zbirki priča, pet romana, dve knjige eseja, dve monografije i više dramskih tekstova od kojih su neki doživeli pozorišnu adaptaciju.

Latinović je dobitnik brojnih nagrada, od kojih su najznačajnije Stevan Pešić za      roman Dželat u raju i Zlatni suncokret za roman Sto dana kiše. Njegov roman     Šekspirov klijent bio je 2002. godine u užem izboru za NIN-ovu nagradu.

Povezana vest:  "Tako zamišljam nebo", autentično izdanje jedne od najčuvenijih zbirki pesama Miroslava Antića

Miloševo poslednje objavljeno delo Šekspirijens, koje je priredio 2016. godine,   predstavlja svojevrsnu ekspediciju grupe srpskih književnika koji su pošli tragom dela Vilijama Šekspira u nadi da će u tom grandioznom opusu pronaći grumen izuzetnosti.