Aplikacija „FilterApp“ zvanično je lansirana danas u StartIt centru, čime su beogradska kultura i njene ustanove dobile svoju prvu mobilnu aplikaciju!

Grupa mladih ljudi iz Beograda je u novembru prošle godine došla na ideju da stvori mobilnu aplikaciju koja bi doprinela promociji celokupne kulturne ponude, povećanju poseta raznovrsnih ustanova kulture ali i obrazovanju građana koji će na taj način saznati šta je sve to što Beograd nudi na svom kulturnom repertoaru.

Aplikacija u sebi sadrži pregled beogradskih pozorišta, bioskopa, galerija, muzeja, kulturnih centara, festivala, zadužbina kao i svih njihovih dešavanja i manifestacija.

Povezana vest:  Uživajte u mesecu ljubavi uz sjajne Lagunine naslove i poklone

„Cilj nam je da u saradnji sa kulturnim institucijama i ljudima zaposlenim u sferi kulture zajedno modernizujemo i približimo kulturnu ponudu svima, kao i da kroz svoj primer pokažemo mladima da mogu da doprinesu poboljšanju određene oblasti u društvu za koju smatraju da nije tretirana sa dovoljno pažnje“, rekao je koosnivač FilterApp-a Danilo Grbović.

Ideja je nagrađena nagradom publike na „Superste“ programu kojim su stečena prva materijalna sredstva za realizaciju ideje i stvaranje aplikacije, a ekipa FilterApp.rs je kasnije dobila nagradu i na prvom INAT Samitu za projekat sa najvećim potencijalom u Srbiji za ovu godinu.

Povezana vest:  Svetski dan deteta na sajtu Vulkan izdavaštva

„Trenutno imamo saradnju sa preko 100 ustanova i institucija kultura, a cilj nam je da do kraja godine sklopimo saradnju sa svim zainteresovanima koji na bilo koji način doprinose ovoj vrlo važnoj sferi naših života. Želimo da FilterApp postane prepoznatiljiva aplikacija koja će kulturnu ponudu Beograda, ali i Srbije, podići na viši nivo, i to ne samo za Beograđane, već i za sve one koji žele da se dodatno obrazuju i kultivišu“, rekla je koosnivačica FilterApp-a Mina Radončić.

Povezana vest:  “Ivica i Marica” premijerno 8. aprila u pozorištu “Pinokio”

FilterApp tim ističe da je ovo samo početak i najavljuje širenje aplikacije i na druge gradove u Srbiji, ali i iOS kao i WebApp verziju do kraja godine. Aplikacija je dostupna svim korisnicima Android telefona i zvanično se nalazi na GooglePlay prodavnici i možete je pronaći OVDE.