Međunarodni festival igre u Beču „Impulstanc“ biće održan od 13. jula do 13. avgusta 2017. godine. Festival će otvoriti flamanski umetnik Jan Fabre u muzeju Leopold sa performansom „I am a Mistake“ („Ja sam greška“) u kojem slavi spajanje dva tela. Ovaj performans biće izveden samo jednom. U muzeju Leopold otvorena je i izložba „Stigmata – Actions & Performances 1976 – 2016“ koja je posvećena delu Jana Fabrea. Nakon zvaničnog otvaranja festivala biće održan besplatan koncert austrijske pop i rep muzičarke Mavi Feniks u pozorištu Burgteater.

Povezana vest:  Opera "Mandragola" za kraj sezone Madlenianuma

Publika će već drugog dana festivala imati priliku da pogleda jedan od vrhunaca ovogodišnjeg izdanja „Impulstanca“. Predstavnik postdramskog pozorišta Mihael Laub predstaviće komad „Fasbinder, Faust i animisti“, spoj pozorišta i filma. Premijera komada „Out of Life“ („Iz života“) od Liz Kings biće izvedena u toku prve festivalske nedelje, a autorka će se i sama naći na sceni.

Povezana vest:  Dečje muzičke svečanosti DEMUS 2010.

Nakon 20 godina velika dama igre, francuska plesačica i koreografkinja Katrin Divere, vraća se na festivalsku scenu u Beču sa dva solistička komada, „Stance II“ i „O Sensei“. Prvi solistički nastup posvećen je italijanskom režiseru i pesniku Pjeru Paolu Pazoliniju, a drugi komad osnivaču japanskog buto plesa Kazuo Onu. Austrijski koreografi Kostas Kekis, Ana Prokopova i Petr Ohvat otvoriće sa komadom „It beats soft in the veins“ („Lagano kuca u venama“) međunarodno renomiranu „Seriju mladih koreografa“.

Povezana vest:  Savremeni ljubavni roman "Bekstvo u Kornvol" u prodaji

Specijalni projekat „The Human Body“ („Ljudsko telo“) ima za cilj da približi moderan ples slepima i slabovidima kroz audio opise, dodir i specijalne komade koji su osmišljeni za slepu i slabovidu publiku.

Celokupan program festivala: https://www.impulstanz.com/en/performances/2017/programme/

PHOTO: Astrid Endruweit