Šesnaesti „Don Brankovi dani muzike“, koji se održavaju od 13. jula do 13. avgusta kao deo 9. Međunarodnog festivala „KotorArt“, ove godine ugostiće trojicu priznatih violinista – Romana Simovića, Nemanju Radulovića i Stefana Milenkovića.
Milenković, Radulović i Simović su još kao mladi stekli svetsku slavu, a na domaćoj sceni, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu, uvek su rado viđeni gosti i ovoga puta će se predstaviti na koncertima koji su po konceptu potpuno različiti.
Prvi će nastupiti Milenković, koji je decenijama jedan od sinonima umetničke muzike na ovim prostorima.
On će sutra na kotorskoj Letnjoj pozornici svirati sa slovenačkim muzičarem Markom Hatlakom i ansamblom „Tango Compas“.
Milenković i Hatlak udružili su snage u energičnom ansamblu zajedno sa pijanistom Markom Črnčecom, kontrabasistom Lukom Herman Gajzerom i džez pevačicom Anom Bezjak, kao gostujućim vokalom.
Na „Don Brankovim danima muzike“ njihov nastup će ujedno biti i poslednji u ovogodišnjoj kotorskoj sezoni koju festival organizuje sa Muzičkom školom „Vida Matjan“.
Nakon ove večeri, kada će u centru pažnje biti tango, 1. avgusta gostuje Nemanja Radulović sa svojim ansamblom „Devil’s Trill“.
Novi umetnički direktor „Don Brankovih dana muzike“ Roman Simović sviraće dan kasnije sa kolegama violinistkinjama Aljonom Bajevom i Milenom Simović, violončelistima Draganom Đorđevićem i Đovanijem Đokijem, pijanistkinjom Olgom Sitkovetski.
Negovanje zvuka gudača stalna je praksa „KotorArta“ i ranijih godina publika je slušala violončelistu Mišu Majskog, violistu Amihaia Grosa, violinistkinju Petricju Pjekutovsku i druge.
PHOTO: KotorArt

Povezana vest:  Nastavlja se akcija „Jana vikend" u knjižarama Delfi