Posle uspešnog nastupa na zatvaranju BEMUS-a pre tri godine, sa Simfonijskim orkestrom RTS-a pred rasprodatom dvoranom Kolarčeve zadužbine, ruski pijanista Aleksandar Sinčuk održaće resital na istom mestu, 16. oktobra u 20 časova,  u okviru 49. Beogradskih muzičkih svečanosti.

„Bilo mi je veliko zadovoljstvo da nastupim na Bemusu, publika je bila vrlo topla i potpuno usredsređena na muziku, osetio sam duboku povezanost sa njom. Radujem se predstojećem koncertu u Beogradu i nadam se sličnom iskustvu“, priseća se Sinčuk svog prethodnog gostovanja i dodaje: „Nastup sa orkestrom predstavlja saradnju sa ostalim muzičarima na sceni, a kada sviraš  resital, slušaš samo sebe i imaš više slobode da izraziš trenutne misli i emocije. Sa druge strane, orkestar daje ‘boju’ koju nikada ne možeš da ostvariš kada sviraš sam.“

Povezana vest:  "Legenda" D. Gemela - "poslastica" za ljubitelje fantastike

U proteklih nekoliko godina, mladi ruski pijanista, osvajač prve nagrade na konkursu Rahmanjinov, bio je vrlo aktivan na profesionalnom planu – nastupio je i držao majstorske kurseve na konzervatorijumu u San Huanu (Portoriko), svirao je na festivalima u Slovačkoj, Kini, Makedoniji (na festivalu Ohridsko leto) i mnogim drugim.

Pred nastup u Beogradu otkrio nam je da za njega svaki koncert predstavlja novo iskustvo: zemlje, gradovi, koncertni prostori, publika – sve to doprinosi potpuno drugačijem doživljaju. O programu koji će izvesti pred beogradskom publikom, rekao je:

Povezana vest:  Premijera predstave "Anđeli čuvari" u BDP-u

„Obično koncipiram resital tako da slušaoci mogu da čuju dela različitih stilova i epoha. Ovom prilikom sviraću remek-dela evropskih genija Mocarta i Betovena, a naravno, kao pijanista koji predstavlja rusku klavirsku školu, uvrstio sam u program i kompozicije dva ruska giganta- Čajkovskog i Rahmanjinova.“

Ulaznice za koncert Aleksandra Sinčuka su u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine, po ceni od 900 i 1200 dinara.

Povezana vest:  Košice 2019 – Konkurs za vizuelne umetnike