Roman „E baš vam hvala“ izvodi svojevrsni desant na celokupno postjugoslovensko društvo. U doba globalne apatije i opšteg osećanja bezizlaza Marko Vidojković nam pomaže da jasnije sagledamo i sudbinu Jugoslavije i vreme u kojem živimo.

„U paralelnom univerzumu urnebesnog, zabavnog, a opet i sasvim ozbiljnog Vidojkovićevog romana, Jugoslavija se nikada nije raspala, svi smo bogati, zdravi i potentni samoupravljači i ide nam baš dobro, a kosmičkim kvarom uskrsli četnici i ustaše na kraju će, naravno, dobiti po nosu. Jer su negativci i negotivci koji dolaze iz paklenog sveta raspada i užasa – dakle, iz naše dronjave stvarnosti, iz najinferiornije verzije nas samih. Bogme, ako pronađem kapiju paralelnog sveta iz ove knjige, nećete me više videti ovde.“ Teofil Pančić

Povezana vest:  Oktobar – mesec knjige u Kreativnom centru!

„Čitaoci koji se sećaju Jugoslavije moći će, na kratko, da se vrate zemlji koja je od njih oteta pre skoro tri decenije. Imaće priliku da vide u kakvu je moćnu državu ona izrasla, ali i to na koji način bi jugoslovenski komunisti rešili naše tranzicione probleme. Ovaj roman je omaž jednoj izgubljenoj zemlji i prodatim idealima. Posebno sam radostan jer će se knjiga pojaviti istovremeno na celom srpsko-hrvatskom govornom području“, istakao je Vidojković.

Povezana vest:  „Ovo nije veselo mesto" Vladimira Arsenijevića 4. juna u prodaji

Roman „E baš vam hvala“ Marka Vidojkovića od subote, 23. septembra možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.