Na 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga ekskluzivni gost Lagune je ugledni španski pisac Ildefonso Falkones. Sa više od sedam miliona prodatih primeraka knjiga, Falkones je postao jedan od najpopularnijih španskih pisaca u svetu.

U svom novom romanu, „Naslednici zemlje“, koji je Laguna objavila u dva toma, autor se vraća atmosferi svog legendarnog romana „Katedrala na moru“ i čitaocima poklanja željno iščekivani nastavak.

Pre deset godina, srca miliona čitalaca osvojio je Arnau Estanjol, amal koji je pomogao u izgradnji crkve Santa Marija, katedrale na moru. Sad se priča nastavlja ovim upečatljivim i vernim prikazom srednjovekovne Barselone, ovom izvanrednom, uzbudljivom sagom o odanosti, osveti, ljubavi i naporima da se ostvare snovi.

Povezana vest:  Premijera drame “Kamen” 11. decembra na Velikoj sceni BDP-a

Ali njegovi mladalački snovi da postane brodograditelj smrviće se u prah i pepeo pred okrutnom, nemilosrdnom stvarnošću kad porodica Puig, zavađena na krv i nož s njegovim učiteljem i zaštitnikom, iskoristi svoj položaj kod novog kralja da ostvari godinama priželjkivanu osvetu.

Gostovanje Falkonesa na Sajmu knjiga jedinstvena je prilika da se srpski čitaoci upoznaju sa savremenim španskim piscem i njegovim novim romanom, kao i sa ostalim naslovima koji su mu doneli svetsku slavu.

Povezana vest:  Druženje sa autorima knjige "Urnebesna fizika" u subotu u 11 sati u knjižari Delfi u TC Aviv Park na Zvezdari

Autor će razgovarati sa studentima španskog jezika u četvrtak, 26. oktobra od 12 sati na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Istog dana od 19 sati družiće se sa čitaocima u knjižari Delfi u SKC-u, dok će Sajam knjiga posetiti u petak, 27. oktobra i potpisivati svoje knjige, na štandu Lagune u Hali 1 u od 18 do 19 časova.

Povezana vest:  Izložba slika "Od Stančića do Stanića"

Dvotomnu knjigu „Naslednici zemlje“ za sada možete kupiti samo na Sajmu knjiga, a kasnije će biti dostupna u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.