Posle nadahnutog i upečatljivog nastupa na 48. BEMUS-u, Vojvođanski simfonijski orkestar se vraća u salu Kolarčeve zadužbine u nedelju  22. aprila u 20.00, gde će se beogradskoj publici predstaviti delima američkih kompozitoraGeršvinaBernštajna i Mincera. Kao solisti će nastupiti pijanista Matija Dedić i Kvartet saksofona Signum, a orkestar će predvoditi dirigent Timoti Redmond.

Povezana vest:  „Uporište” Stivena Kinga u prodaji

Vojvođanski simfonijski orkestar, nastavljač Vojvođanskih simfoničara, formiran je 2011. godine, i do sada je ostvario blizu 100 koncerata, dostigavši visok nivo muziciranja i dobre interpretativne standarde. Insistiranjem na raznolikosti klasičnog, ponekad i žanrovski šireg repertoara, orkestar se do sada najbolje predstavljao u poznoromantičarskim delima simfonijske i koncertantne literature, pleneći raskošnim zvukom, ali se odlično iskazivao i u tumačenjima kompozicija 20. veka, kao i savremenog domaćeg stvaralaštva.

Povezana vest:  Prošireno i dopunjeno izdanje kultnog romana "Američki bogovi" u prodaji od 28. aprila

Na koncertu u Zadužbini Ilije M. Kolarca, ansamblom će rukovoditi britanski dirigent Timoti Redmond, redovni gost–dirigent Londonskog simfonijskog orkestra i Kraljevske filharmonije, koji odnedavno zauzima poziciju profesora dirigovanja na prestižnoj Gildhol školi za muziku i dramu u Londonu. Redmond često sarađuje sa vodećim evropskim i britanskim orkestrima i operskim kućama, a ostvario je brojne snimke za eminentne izdavače poput Warner Classics, Harmonia Mundi, EMI.

Povezana vest:  Veliko interesovanje za predstave “Petar Pan na ledu”, produžava se promotivna prodaja ulaznica

Karata još ima na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 600 i 900 din.