U cilju obeležavanja Međunarodnog dana kulturne raznolikosti, EU Info Centar i DAH Teatar u saradnji sa kompanijom Arriva, organizovali su 21. maja 2018. godine jedinstveno izvođenje predstave „Ne/vidljivi grad” u autobusu na liniji 26 u Beogradu u okviru redovne vožnje. Prikazujući istoriju razvoja naših gradova, uz osvrt na pozitivne aspekte kulturne i nacionalne različitosti, predstava ima cilj da doprinese boljem razumevanju i međusobnoj podršci između različitih etničkih zajednica koje žive u Srbiji. Izvođenju predstave prisustvovao je i Sem Fabrici, ambasador Evropske unije u Srbiji.

Povezana vest:  "Budi u plusu!" interaktivna izložba o novcu za decu

„Imajući u vidu da je 2018. godina kulturnog nasleđa, EU Info centar zajedno sa Evropskom delegacijom sprovodi kampanju u celoj Srbiji. Predstava „Ne/vidljivi grad“ savršen je izbor s obzirom na to da skreće pažnju na mesta koja su važna za kulturno nasleđe ne samo Beograda, već i cele Srbije. Ona govori o bogatstvu, različitosti, suživotu, toleranciji i ljudskim pravima i namenjena je svim putnicima koji žele da iz drugačijeg ugla upoznaju istoriju Beograda koju su stvarali mnogi narodi i u koju su utkali svoju kulturu, običaje i stvaralaštvo“, navela je Nataša Novaković, PR DAH Teatra.

Povezana vest:  "Moj savršeni izbor" - avantura za decu

Prepoznajući važnost poštovanja različitosti, a u skladu sa bogatim međunarodnim iskustvom, kompanija Arriva, deo Deutsche Bahn-a i Arriva Grupe koja posluje u 14 zemalja, podržala je i omogućila jedinstveno izvođenje predstave na točkovima za sve zainteresovane putnike i ljubitelje umetnosti.

Predstava „Ne/vidljivi grad“ privukla je veliku pažnju putnika na liniji 26 koji su imali priliku da uživaju i da se kroz uzbudljivu vožnju upoznaju sa istorijom Beograda na potpuno drugačiji način.

Povezana vest:  9. Međunarodni bijenale umetničkog dečjeg izraza – BUDI od 15. maja do 15. juna u Pančevu