„Biserna sestra “ je četvrta knjiga u izvanrednom bestseler serijalu „Sedam sestara“ Lusinde Rajli. Ovo je priča o KeKe.

 KeKe d’Aplijez se nikad nigde nije uklapala. Posle smrti oca, neuhvatljivog milijardera Tate Sola – kom je taj nadimak dalo njegovih šest kćeri, usvojenih u raznim krajevima sveta i nazvanih po sazvežđu „Sedam sestara“ – našla se na životnoj prekretnici. Napustila je umetnički koledž i gledala kako se njena voljena sestra Zvezda udaljava od nje, nalazi ljubav i ostavlja je potpuno samu.

Povezana vest:  Predstave JDP-a na festivalu "Grad teatar" u Budvi

 U očajanju, odlučuje da pobegne iz Engleske i otkrije svoju prošlost; jedini tragovi koje ima su jedna crno-bela fotografija i ime jedne pionirke u Australiji, koja je živela pre stotinu godina.

„Priča o KeKe odvešće nas u burno doba Australije kao i Jugoistočne Azije. KeKe je lutalica, uvek nemirna, uvek radoznala. U početku će joj biti teško što je daleko od Zvezde, ali će joj to zatim dati priliku da otkrije svoju istinsku prirodu i talenat. Možda će čak otvoriti srce nekom drugom…“, ispričala je autorka.

Povezana vest:  "Ponovo zajedno" Marka Levija u knjižarama od 7. marta

 Kad KeKe konačno stigne u vrele i prašnjave crvene ravnice središnje Australije, nešto duboko u njoj reaguje na energiju tih krajeva i na drevnu kulturu Aboridžina, i ponovo budi u njoj stvaralački impuls. Uz pomoć ljudi koje upoznaje na putovanju, KeKe počinje da veruje da joj taj prostrani, divlji kontinent može pružiti nešto što je smatrala nemogućim: osećaj pripadanja, i doma…

 Serijal „Sedam sestara“ zasnovan je na mitologiji Sedam sestara Plejada, dobro poznatom sazvežđu pored čuvenog Orionovog pojasa. Mnoga imena u serijalu su anagrami za likove iz legendi. Svaki roman iz ovog serijala je zaseban, ali se u svakom nalazi trag koji će vam na kraju otkriti ko je zaista Tata Sol i gde je sedma sestra.

Povezana vest:  Veliki sajamski popusti na štandu Filmskog centra Srbije

Lusinda Rajli je rođena u Irskoj i u detinjstvu je mnogo putovala, naročito na Daleki istok. Pošto se preselila u London, postala je glumica i radila na filmu, u pozorištu i na televiziji.

 Roman „Biserna sestra“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtuwww.laguna.rs.