skc_stripKonkurs za 8. Međunarodni salon stripa do kraja avgusta

 

Osmi Međunarodni salon stripa održaće se od 30. septembra do 3.oktobra, a konkurs za predaju radova trajaće do kraja avgusta, saopštio je organizator.

Međunarodni salon stripa, festival koji već sedam godina organizuje i vodi „Srećna galerija“ SKC-a, predstavlja najmasovniji i najveći strip događaj u Srbiji, a jedna je od najznačajnijih smotri „devete“ umetnosti u regionu.

Povezana vest:  U petak se otvara "Novosadsko muzičko leto"

Rad sa kojim se konkuriše može biti delo jednog ili više autora, a kandidati mogu poslati ili doneti lično samo jedan rad u originalu ili dobroj kopiji, obima od jedne do četiri table, a najpoželjniji su formati A3 ili A4. Odabir teme, žanra, autorski pristup i format table su slobodni, takođe ne isključuje se mogućnost prihvatanja rada strip tematike u drugim medijima: reljef, skulptura, instalacija, objekat. Na otvaranju salona biće dodeljeno više nagrada: Gran pri, koja uključuje novčani iznos 1.000 evra, zatim nagrada za najbolje ostvarenje u domenu klasičnog strip jezika, za najbolje ostvarenje u domenu alternativnog strip jezika, za najbolji scenario (ideju), za najbolji crtež i specijalna nagrada žirija za inovaciju. Takmičarima do 15 godina starosti biće dodeljene nagrade „Mladi lav“ – najbolji rad u kategoriji, zatim specijalne nagrade žirija za najbolju ideju, za zreo i maštovit izraz i nagrada za najmlađeg učesnika.

Povezana vest:  Prateći program izložbe Katarine Žutić „Persefonin vrt" na Dorćol Platzu