Moscow_City_Ballet_Sample1Počela prodaja karata za Moskovski balet

 

Karte za baletske predstave proslavljenog Moskovskog baleta (Moscow City Ballet) koji će 7.decembra izvesti „Labudovo jezero“ a 8. decembra „Krcka Oraščića“ u Centru „Sava“ (SC), od danas su u prodaji, saopštio je SC.

U saopštenju je navedeno da su, do ponedeljka 15. novembra, u prodaji ulaznice za obe predstave zajedno, po promotivnoj ceni od 4.000 dinara.

Povezana vest:  Održan treći Književni festival “Pisci u fokusu”

Po završetku promotivnog perioda, od 16. novembra u prodaji će biti pojedinačne ulaznice za svaku predstavu. Ulaznice se prodaju na blagajnama SC, Eventima i Kard Servisa.

Moskovski balet 1988. godine osnovao je ugledni ruski koreograf Viktor Smirnov-Golovanov. Uspesi postignuti izvan Rusije, svrstavaju ovu trupu u ruske baletske ansamble sa najviše inostranih gostovanja.

Njihove nastupe pored publike u Rusiji videla je i ona u Poljskoj, Belgiji, Kipru, Egiptu, Nemačkoj, Hong Kongu, Japanu, Izraelu, Sjedinjenim Američkim Državama , Kini i Singapuru. Samo u Velikoj Britaniji od 1991. godine imao je preko 1.200 nastupa.

Povezana vest:  Beč: Biblioteka u telefonskoj govornici

Kako je klasični balet jedan od najvažnijih delova nacionalnog kulturnog nasleđa Rusije, Golovanov se trudi da ga prikaže što većem broju gledalaca, posebno mlađoj generaciji. Moskovski balet poznat je po visokom igračkom kvalitetu ansambla, kao i po gajenju tradicije ruske baletske škole.