U srcu Beča, na trgu ispred gradske kuće počeo je 28. filmski festival klasične muzike. Sve do 2. septembra ovo mesto biće sastajalište za noćobdije koje rado uživaju kako u kulturi tako i u kulinarskim specijalitetima. Svakodnevno, uz slobodan ulaz muzički filmovi od opere do popa garantuju dobar provod tokom letnjih noći.

Muzički filmski festival jedna je od najvećih atrakcija tokom leta u Beču. Svake godine festival poseti oko 900.000 ljudi što ga svrstava u najveće kulturne festivale u Evropi.

Povezana vest:  FEF Palić i Međunarodni festival pozorišta za decu ugroženi zbog niza nepravilnosti u izboru Skupštine Otvorenog univerziteta

Tematski festival se osvrće na jubileje velikih muzičara i umetnika. Ove godine bi Leonard Bernštajn slavio 100. rođendan, bosanova slavi 60. jubilej a obeležava se i 20 godina od smrti Falka. Program obuhvata kako opere, koncerte klasične muzike tako i ples i pop i džez koncerte.

Kulinarske specijalitete spremaće 25 internacionalnih gastronoma a zainteresovanim gostima biće 5.200 mesta za sedenje na raspolaganju.

Povezana vest:  ''Bruklin" Koluma Toubina roman o irskim imigrantima u SAD

Program festivala na strani: https://filmfestival-rathausplatz.at/programm/

 

© stadt wien marketing