Ova knjiga predstavlja pravu malu riznicu osećanja za koja ne postoji naziv.

Teraju nas na smeh i suze, oduzimaju nam san i dah, ponekad nas preplavljuju, a ponekad napuštaju, na trenutke smo jednostavno samo srećni, a nekad opet tužni… Za sve su kriva osećanja koja su nam dobro poznata ali za koja ne postoji naziv. Mario Đordano ih je sve sakupio u knjizi „1000 osećanja“. Tako su se ovde našla: uzvišena osećanja, kancelarijska osećanja, muška osećanja, ženska osećanja, dečja osećanja, navijačka osećanja, potisnuta osećanja, romantična osećanja, osećanja u vezi s novcem, strancima, zaverama, dvojnicima, potrošačka osećanja, politički korektna, gubitnička, generacijska i mnoga druga osećanja.

Povezana vest:  Obeležen Dan Srpskog narodnog pozorišta

Ukoliko ne možete da nađete prave reči i iskažete svoja osećanja nekome ova knjiga vam može pomoći u tome, a može vas inspirisati i da zapisujete svoja osećanja i da sastavite nove kombinacije.

U nastavku za vas izdvajamo neka od neimenovanih a dobro poznatih osećanja:

Sreća pri prvom pogledu na more… Strah od govora u javnosti… Olakšanje kada joj se poklon dopadne… Snažna želja za promenom frizure… Prijatnost kada ležiš u krevetu bolestan, a svi te paze i sažaljevaju… Žaljenje za malim izgubljenim mislima… Malaksalost prilikom zabavnih igara na veseljima… Sreća što si našao nove prijatelje… Radost zbog darivanja…

Povezana vest:  Nastavak bestselera "Bez daha" - autobiografija "Strast" Ivane Stanković u prodaji od 13. juna

Mario Đordano uživa veliku slavu u Nemačkoj kao pisac trilera. Napisao je roman i scenario za film „Eksperiment“, nekoliko epizoda uspešne TV serije „Mesto zločina“, a piše i dečje knjige i scenarije za dečje TV emisije. Osim toga, neumorno skuplja osećanja.

Knjigu „1000 osećanja“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Povezana vest:  Čemu nas uče romani o odrastanju - čitajte u avgustovskom broju časopisa Bukmarker