Tradicionalni avgustovski koncert novosadskog pijaniste Bogdana Đorđevića održaće se u ponedeljak, 20. avgusta 2018. godine (20č) u Ustanovi Gvarnerius, Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije. Na programu koncerta su dela Mocarta, Šopena, Lista i Rahmanjinova a ulaz je slobodan.

Bogdan Đorđević, rođen je u Novom Sadu, gde je završio nižu i srednju muzičku školu „Isidor Bajić“. Bio je student u prvoj generaciji tzv. „ nulte godine “ – pripremne klase Akademije umetnosti u Novom Sadu za izuzetne talente. Vanrednim napredovanjem upisao je redovne studije klavira kao prvi na rang listi iz prijemnog ispita iz klavira. Kao student IV godine bio je dobitnik stipendije Fonda Univerziteta u Novom Sadu za mlade talente i uspešne studente kao jedini student sa muzičkog odseka. Dobitnik je druge nagrade na Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“ – Beograd u kategoriji studenata. U toku školovanja na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, završio je osnovne, specijalističke i magistarske studije. Održao je preko 100 solističkih koncerata u zemlji i inostranstvu. Bio je polaznik velikog broja Master class seminara i letnjih škola klavira. Realizovao je značajan broj snimaka i zabeležio brojna gostovanja u emisijama radio i televizijskih stanica. Zaposlen je u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“ u Novom Sadu. Ostvario je značajan broj nastupa kao klavirski saradnik sa učenicima Solo pevanja.

Povezana vest:  Epske priče o dobu Vikinga – „Kraljevi reka: Nova istorija Vikinga od Skandinavije do Puteva svile“ u prodaji od 23. marta