U saradnji sa kompanijom Alcatel, izdavačka kuća Laguna organizuje literarni konkurs na temu „To je bio raspust!“ koji je već izazvao veliko interesovanje među školarcima.

Škola je počela, a s njom i nezaobilazno prepričavanje dogodovština sa raspusta. Neće biti ni iznenađenje pismeni na temu „Kako sam provela/o raspust“.

Kompanija Alcatel i izdavačka kuća Laguna žele da dodatno podstaknu školarce da budu kreativni. Konkurs je namenjen svima između 7 i 18 godina, a traje do 30. septembra. Svoje radove i podatke (ime, prezime, godina rođenja, broj telefona i mejl) učesnici mogu ubaciti u specijalno dizajnirane kutije koje se nalaze u svim Delfi knjižarama.

Povezana vest:  Godinu dana od rekonstrukcije Doma omladine Beograda

Svi oni koji žele da učestvuju u konkursu, a u svom mestu nemaju Delfi knjižaru, svoje radove mogu da pošalju na adresu Laguninog kluba čitalaca, Resavska 33, 11000 Beograd, sa naznakom „za Literarni konkurs: To je bio raspust“.

Četrdeset najboljih autora radova nagrađujemo mobilnim telefonima Alcatel 1X koji ima mogućnost otključavanja i zaključavanja telefona pomoću prepoznavanja lica i displej od 5,3 inča. Istaknuti članovi žirija Ljubivoje Ršumović, Uroš Petrović, Jelica Greganović i Zoran Penevski izabraće pobedničke radove.

Povezana vest:  Pozorišni program KPGT-a za maj 2011.

Spisak knjižara u kojima možete predati radove pogledajte ovde https://www.delfi.rs/knjizare.

Na konkursu važi pravilo: jedan učesnik – jedan rad.

Specifikacije modela 1X odgovaraju kategoriji uređaja, te ima četvorojezgrovni MediaTek procesor, 2 GB RAM-a, 16 GB prostora za skladištenje, displej od 5,3 inča rezolucije 960 x 480, Micro USB priključak za punjenje, a najviše raduje odnos ekrana od 18 : 9, što znači da je okvir telefona tanji pri vrhu i pri dnu uređaja. Modeli koje ćemo pokloniti učesnicima konkursa koji pokažu najviše duhovitosti i kreativnosti kroz svoje literano izražavanje imaće Face Key opciju.

Povezana vest:  Novi roman Slobodana Stanišića: Tango na sedmom nebu