Kako podmiriti potrebu za hranom da bismo živeli, i žudnju za ishranom u kojoj bismo uživali?

„Slatke priče“, edukativna, ali i vrlo zabavna knjiga, otkrivaju psihološku i biološku suštinu gladi i uživanja u hrani, učeći nas kako da postignemo i sitost i zdravlje i zadovoljstvo.

Naučna utemeljenost najvažnija je odlika ove knjige, a ono što je čini „slatkom“ jeste duhovit način na koji su predstavljena savremena znanja iz psihologije i medicine. Pisane preciznim jezikom vrsnog psihologa, u uzbudljivom ritmu raspričanog pripovedača, „Slatke priče“ će nas iznenaditi najnovijim otkrićima i neutaživoj gladi, prejedanju, uživanju u hrani, magiji slatkiša.

Povezana vest:  Potpisan Protokol o finansiranju programa Sterijinog pozorja

Zašto dijete ne uspevaju, kako slatkiši izazivaju zavisnost, da li je šećer zlo našeg doba, šta su hormoni sreće, kako to da višak hrane znači i višak gladi?

Odgovarajući na pitanja koja nas svakodnevno okupiraju, „Slatke priče“ će iz više perspektiva sagledati fenomen hedonističke gladi i pomoći nam da razvijemo kulturu ishrane i time unapredimo naš odnos prema životu uopšte, i naravno, pomoći da ne preterate sa hranom u vreme praznika!

Povezana vest:  Predstava "Šine" sutra u JDP-u 200. put

Slađana Jelić je završila studije psihologije na Filozofskom fakultetu i poslediplomske magistarske studije neuropsihologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Radi dvadeset godina kao klinički psiholog u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju.

Knjigu „Slatke priče“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtuwww.laguna.rs.