Traganje za smislom života u romanu 64 dana: Dnevnik samoubice

///Traganje za smislom života u romanu 64 dana: Dnevnik samoubice

Traganje za smislom života u romanu 64 dana: Dnevnik samoubice

Zar se svako od nas nije bezbroj puta zamislio nad sopstvenim životom i zapitao kako da nastavi dalje i kuda? Roman 64 dana: Dnevnik samoubice namenjen je svim ljubiteljima savremene proze. Ukoliko tragate za istinom, ovaj roman će vas sigurno navesti na preispitivanje.

Glavni junak nema ni zdravstvenih ni materijalnih problema, nije doživeo tragičan gubitak, ne beži ni pred kim… jedino uzmiče pred sobom i sopstvenom nesavršenošću, svestan svega što je propustio u životu. Neprestano analizira stvarnost, pokušavajući da pronađe u prošlosti i sadašnjosti bar jednu iskru koja će osvetliti njegovu budućnost. Nije slučajno što glavni junak nema ime – on je umnožio sebe tako što je izlio svoj unutarnji svet, otkrivajući njegove tonove i nijanse, pa ih svako od nas vrlo lako može prepoznati u sebi. Alber Kami je zapisao da je čovek jedino biće koje odbija da bude ono što jeste, a naš junak kaže da svaki čovek koji drži do sebe ima masku za svaku priliku.

Autorka romana 64 dana: Dnevnik samoubice Slavica Erdeljanović Curk rođena je u Nišu.Diplomirala je na Slikarskom odseku Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, a nekoliko godina kasnije na istom fakultetu i magistrirala. Redovni je profesor na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu. Do sada je imala 33 samostalne izložbe i više od 250 grupnih. Dobitnik je brojnih nagrada za likovno stvaralaštvo u zemlji i inostranstvu. Piše i objavljuje likovne prikaze i eseje, a mnogi su prevedni na više jezika. Za roman Rukavica dobila je Drugu nagradu Zlatna sova, kao i glavnu nagradu za kratku priču časopisa AKT u ValjevuVulkan izdavaštvo prvi put objavljuje delo ove autorke.

Povezana vest:  Moć da se spreči samoubistvo u izdanju Kreativnog centra

 

By | 2019-02-10T23:19:59+00:00 februar 10th, 2019|Kultura|0 Comments

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.