U okviru akcije „Čitanje nas spaja“ Laguna i Addiko banka su poklonile 700 knjiga deci iz četiri ustanove za specijalno obrazovanje i socijalnu zaštitu. Pisci za decu i zaposleni banke družili su se sa učenicima tih domova i škola, a poslednja poseta bila je posvećena Domu za decu bez roditeljskog staranja „Jovan Jovanović Zmaj“ u Beogradu.

Sa mališanima se u ovoj ustanovi družio poznati dečji pisac Uroš Petrović, koji je im je postavljao zagonetke, motivišući ih da budu maštoviti. „Najjače oružje na svetu je mozak. Treba imati na umu da deca koja čitaju knjige ostvaruju više postignuća i uspeha u životu u odnosu na one koji ne čitaju. Ako postaneš vešt sa rečima, ne može ti niko ništa“, rekao je Uroš Petrović.

Povezana vest:  Otvaranje izložbe „U glavnoj ulozi Miodrag Tabački – povodom pedesetogodišnjice rada“

Addiko banka je Domu „Jovan Jovanović Zmaj“ donirala sto pedeset knjiga za decu i mlade, čime je broj naslova koji su poklonjeni tokom četvoromesečne akcije zaokružen na sedam stotina. „U zajedničkoj akciji sa Lagunom i uz učešće naših zaposlenih, uživali smo u druženju sa popularnim dečjim piscima i mališanima iz četiri ustanove za specijalno obrazovanje i socijalnu zaštitu širom Srbije. Dragocen je svaki dečji osmeh na koji smo naišli tokom ove akcije, a knjige koje smo poklonili školama ostaju trajna vrednost koju će naslediti i naredne generacije učenika“, rekao je Vedran Ivanković iz korporativnih komunikacija Addiko banke.

Povezana vest:  Novi triler Tonija Parsonsa od 28. jula u prodaji

Rukovodilac Doma „Jovan Jovanović Zmaj“ Janko Tabaković zahvalio je na poseti i poklonjenim knjigama. Ova ustanova trenutno ima sedamdeset štićenika, uzrasta od 7 do 26 godina, koji su uključeni u školski sistem. Pored redovnog školovanja, deca učestvuju u različitim kreativnim aktivnostima koje im pomažu da se integrišu u lokalnu zajednicu. U okviru akcije „Čitanje nas spaja“, karavan Lagune i Addiko banke najpre je posetio Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ u Novom Sadu, zajedno sa Ljubivojem Ršumovićem. Zatim je srca mališana u kragujevačkom Centru za razvoj usluga socijalne zaštite „Knjeginja Ljubica“ razgalila Jelica Greganović, dok je Uroš Petrović u prethodnom druženju obradovao učenike Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Carica Jelena“ u Nišu.

Povezana vest:  Muzički mostovi kao početak saradnje velikih operskih kuća iz Evrope