U prisustvu velikog broja novinara i prijatelja, u knjižari Vulkan KCB održana je promocija nove knjige Bogdana Stevanovića Blogdana pod nazivom Sa druge strane oblogaKroz razgovor s prisutnim ljubiteljima savremenih priča i popularne psihologije, autor je odgovorio na sva pitanja i otkrio koliku moć imaju reči.

Na početku promocije, prisutnima se obratila urednica Vulkan izdavaštva Marija Radić i objasnila da knjiga Sa druge strane obloga ima dva dela, odnosno dva poglavlja. Čitalac bira da li će je čitati od početka ili od kraja, jer je kraj zapravo novi početak. Poglavlje Obloge sadrži priče u kojima Blogdan daje portret vremena u kom živimo, suočavajući nas sa svim onim pred čim zatvaramo oči i stežemo srce. Poglavlje Rane sadrži priče u kojima je promenjena perspektiva pripovedanja, pa sada priče pričaju ne samo junaci već i predmeti – što posebno doprinosi atmosferičnosti, ističe Marija i dodaje da napisani tekst dodatno krase ilustracije i citati. 

Povezana vest:  Knjiga za praznične dane „Zamisli želju za Božić" Kejt Forster u prodaji

Da li ste se ikada zapitali šta se nalazi sa one strane obloga od mastila? Kako biste se osećali kad biste saznali da iz svake rane može izrasti cvet ako na nju privijete lepe i istinite reči? Na stranicama ove knjige Bogdan Stevanović nam otkriva da se sa one strane obloga ne nalaze rane, već reči što leče. Na pitanje urednice da li su bitnije obloge ili rane, autor prednost daje ranama jer, kako kaže, kada rane postoje obloge su neminovne zato treba voditi računa o načinu na koji nastaju. Inspiraciju Bogdan pronalazi u izazovnim situacijama, a kada ih ponestane, oslanja se na maštu, trenutke i detalje. Smatra da priča nikada nije u potpunosti zrela i da stvaralački proces samo menja faze, nikada se ne završava.

Povezana vest:  Neverovatan popust na odabrane naslove povodom Svetskog dana muškaraca

Posebnu zahvalnost Bogdan duguje Katarini Baćević, autorki ilustracija u knjizi Sa druge strane obloga. Katarina naglašava da je do saradnje došlo spontano i prirodno, kao i da je tekst sam pronašao put do crteža, i obrnuto. 

Na samom kraju, Bogdan je podsetio prisutne koliko je bitno da budemo humani. Iz tog razloga,Vulkan izdavaštvo u saradnji sa NURDOR-om pokrenulo je akciju. Kupovinom Blogdanove knjige donirate 50 dinara upravo ovoj organizaciji, i na taj način dajete svoj doprinos u zajedničkoj borbi za bolju i zdraviju budućnost dece.

Povezana vest:  Sutra počinje 17. Međunarodni festival pozorišta za decu