Zašto sanjamo, knjiga nastala iz pera autorke Alis Rob, pruža zanimljiv uvid u nauku o snovima i zalaže se za njen značaj. Alis je do sada objavila više od dvadeset članaka koji se bave temama modernog društva kao što su nauka, psihologija, kultura i jezik, pa je i knjiga Zašto sanjamonamenjena upravo ljubiteljima nauke i popularne psihologije.

Povezana vest:  "U zemlji belog oblaka" - kako je naseljavan Novi Zeland

Živimo u svetu sazdanom na snovima. Snovi nam omogućavaju da iskusimo ono što smo izgubili i ono što nikad nismo imali. U snovima paralizovani mogu da hodaju; slepi mogu da vide. Lekari su koristili snove kao instrument u postavljanju dijagnoza; umetnici su se oslanjali na njih u potrazi za nadahnućem. Snovi su putokaz koji nas vodi ka tome da i budni zdravije i srećnije sanjamo i živimo.

Povezana vest:  „Kaleidoskop kulture“ spaja teatar i ples: 30 godina Bitefa i treći festival savremenog plesa u Novom Sadu

Alis Rob živi i radi u Bruklinu. Na Oksfordu je završila studije iz oblasti arheologije i antropologije. Već godinama se bavi naučnim novinarstvom i piše kolumne za mnoge dnevne novine i časopise, kao što su The Washington PostElleNew York, BBC, britanski VogueForeign Policy i druge.Vulkan izdavaštvo prvi put objavljuje delo ove autorke.

Povezana vest:  FAILED ARCHITECTURE: debata i izložba, 6. aprila u KC Grada