Adrenalin i akcija u nastavku ispovesti Olivere Ćirković – „Ja, Pink Panter 2: Arhondisa“

///Adrenalin i akcija u nastavku ispovesti Olivere Ćirković – „Ja, Pink Panter 2: Arhondisa“

Adrenalin i akcija u nastavku ispovesti Olivere Ćirković – „Ja, Pink Panter 2: Arhondisa“

Svojom prvom knjigom „Ja, Pink Panter: ispovest“ Olivera Ćirković je „zapalila“ region i otvorila pitanja koja se u mnogim društvima smatraju tabuom. Kao što je nekada „zakucavala“ poene u košarkaškom obruču, tako je svojom ispovešću uzdrmala javnost.

U iskrenoj zatvorskoj ispovesti bivša košarkaška reprezentativka SFRJ, najbolja strana košarkašica Grčke i famozna liderka misterioznih Pink Pantera podelila je javnost. Razdrmala je društvenu hipokriziju, energično i brzo, a čitaoci su sa lakoćom razumeli njena poimanja pravde i nepravde, morala i nemorala. Usudila se da slobodno govori i o najškakljivijim temama. Kako? Odgovor možete pronaći u drugom delu knjige „Ja, Pink Panter: Arhondisa“.

Povezana vest:  Prvi put na srpskom jeziku "Oliver VII" Antala Serba

Olivera jasno kaže: „Ova knjiga nije hvalisanje, ni pokajanje, ni pravdanje, niti traganje za krivcem. Ona nikako nije promocija kriminala, niti njenih aktera, iako su većina njih moji prijatelji kojih se ne odričem ni danas kada je naše živote razdvojila sudbina. Opisala sam ih sa ljubavlju, jer sam samo nju osećala dok smo bili jedno malo ’umetničko društvo’ koje je prkosilo modernim vremenima i međuljudskim odnosima punim koristoljublja.“

Povezana vest:  U petak svečano otvaranje 15. Bijenala umetnosti u Pančevu

Knjiga je uzbudljivo štivo, pisano sa puno strasti i čitalac ne primećuje kojom brzinom lista stranice dok žuri ka kraju. A njen kraj je zapravo početak jednog novog života poznate košarkašice i Pink Panterke, kojoj je aktivizam sledeća smernica, a razbijanje predrasuda i malograđanskog licemerja – sledeća utakmica.

Zidine zatvora u kojem je boravila, stražari, cimerke, sabraća u kriminalu, situacije u kojima se nalazila i drame kroz koje je prolazila psihološki su obojeni i opisani sa hirurškom preciznošću.

Povezana vest:  "Gogoljeva ženidba" 150. put na sceni Narodnog pozorišta

Knjigu „Ja, Pink Panter 2: Arhondisa“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs, na sajtu www.laguna.rs i na kioscima.

By | 2019-04-11T11:26:48+00:00 april 11th, 2019|Kultura|0 Comments

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.