Upoznajte jedinstvenu Isidoru Mun, devojčicu koja je zbog svoje posebnosti osvojila srca čitalaca širom sveta! Isidora Mun kreće u školu je prva knjiga svetski poznatog bestseler serijala, do sada prevedenog na čak dvadeset devet jezika. Duhoviti obrti, neobične avanture i junaci s kojima je lako poistovetiti se neće vam dozvoliti da zatvorite korice knjige!

Povezana vest:  U trci za Bukera - 13 pisaca

Glavna junakinja Isidora Mun je posebna jer je drugačija. Njena mama je vila, a tata vampir. Ona je i jedno i drugo. Obožava slepe miševe i svoju crnu baletsku suknjicu, ali podjednako voli i sunčevu svetlost, magični štapić i Ružičastog Zeca. Kada dođe vreme da krene u školu, Isidora nije sasvim sigurna gde je njeno mesto: u školi za vile ili školi za vampire? U svetu prepunom crno-belih podela i suprotnosti, Isidora ne pripada nijednom kalupu. Nesvakidašnji serijal o devojčici koja je pola vila, a pola vampir, otkriće vam sve lepote prihvatanja sebe onakvim kakvi jeste. Iako ponekad deluje zbunjujuće, pripadanje različitim svetovima može da bude veoma zabavno!

Povezana vest:  Beč: seksualnost i grad

Autorka Harijet Mankaster rođena je u Saudijskoj Arabiji, nakon čeka se s porodicom preselila u Veliku Britaniju. Bavi se ilustrovanjem i pisanjem, a njena opsesija jeste pravljenje minijatura ljudi i njihovih svetova.