Raskošna saga smeštena na Havaje krajem XIX veka, Molokaj – Zatočenica raja je dirljivo svedočanstvo snage ljudskog duha, vere i nade. Ukoliko ste ljubitelji egzotičnih predela i istorijskih romana, ovu knjigu ćete pročitati u jednom dahu.

Glavna junakinja romana Molokaj – Zatočenica raja je sedmogodišnja Rejčel Kalama, koja mašta o dalekim, živopisnim predelima i želi da, poput svog oca, koji radi na trgovačkim brodovima, proputuje ceo svet. Onog dana kad se na njenoj koži pojavi ružičasti beleg, svi snovi slomiće se u paramparčad. Da se ostatak sela ne bi zarazio leprom, starešina će poslati devojčicu u izgnanstvo na ostrvo Molokaj. Umesto da se njen život tu završi, odvojena od porodice i prijatelja, Rejčel će shvatiti da je dobila priliku za novi početak i ostvarenje svih snova.

Povezana vest:  Petoro pisaca u trci za nagradu PEN/Fokner

Autor Alan Brenert rođen je u Nju Džerziju. U Južnoj Kaliforniji studirao je engleski jezik i književnost, posle čega je završio i studije scenarija na Katedri za film Univerziteta Kalifornije. Autor je romana, kratkih priča, drama i libreta za mjuzikle, a radio je i kao scenarista za velike studije, mini-serije, pilot-epizode i televizijske filmove. Dobitnik je nekoliko nagrada Emi.

Vulkan izdavaštvo do sada je objavilo veliki broj naslova sa sličnom tematikom, među kojima suDete Toskane Ris Bouen, Između dva sveta Seline Sjak Čin Jok, Mesto zvano Čarolija Suzane Lopez Rubio i drugi.

Povezana vest:  Četrnaest predstava iz celog sveta u takmičarskom programu 26. Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici