Dunav kao inspiracija i humor kao zajednički jezik – to je spojilo umetnike koji su zajedno radili na internacionalnoj putujućoj izložbi „Dunavske karikature“ koja će u Novom Sadu, biti otvorena 6. jula u 19 časova u kulturnoj stanici Svilara.

 

Izložba će biti otvorena do 15. jula, a ulaz je slobodan.

 

Dunav je svojevrstan simbol povezivanja Evrope, s obzirom na to da prolazi kroz deset različitih država, što znači deset različitih kultura i naroda koji vekovima žive uz reku, koja je ogromno prirodno bogatstvo. S toga su i radovi inspirisani Dunavom iz različitih uglova – kulture, ekologije, pa i ekonomije.

Povezana vest:  Odabrani Vulkan klasici po specijalnim cenama

 

Izložba obuhvata oko 20 radova, karikatura, a umetnici kažu da je humor univerzalni jezik, koji nas čini jačima, pomaže u teškim situacijama, olakšava da shvatimo neprijatne istine, menja našu perspektivu i čudesno povezuje ljude, a smeh je i zarazan.  

 

Umetnici koji rade na toj internacionalnoj, putujućoj izložbi dolaze iz deset zemalja – Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Moldavije, Ukrajine i Srbije.

Povezana vest:  Damama s ljubavlju: knjiga Vulkan izdavaštva + Golden Rose kozmetika

 

Izložba je u Novi Sad stigla zahvaljujući saradnji „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i Departmana za umetnost i kulturu Vlade Donje Austrije, koji je ustupio izložbu.