„Jesen u Veneciji“ je priča o Hemingveju i njegovoj poslednjoj muzi.

U jesen 1948. Hemingvej i njegova četvrta supruga putovali su prvi put u Veneciju. Poznatom piscu je ostalo godinu dana do pedesetog rođendana a nije objavio nijedan roman skoro čitavu deceniju. U lovu na patke upoznao je Adrijanu Ivančić, upečatljivu Venecijanku tek izašlu iz školske klupe. Hemingvej će iskoristiti Adrijanu kao model za Renatu u romanu „Preko reke pa u šumu“ i nastaviće da je posećuje u Veneciji. Kada su Ivančići, na njegov poziv, otišli na Kubu, Adrijana je prisustvovala rađanju pripovetke „Starac i more“, posle koje je Hemingvej dobio Nobelovu nagradu. Bila je njegova poslednja muza, i za to će platiti svoju cenu.

Povezana vest:  Ostvarite sve svoje ciljeve uz knjigu Uspeh, što da ne

Andrea di Robilant je rođen u Italiji. Autor je više zapaženih biografskih i istorijskih knjiga. U knjizi „Jesen u Veneciji“ koristio je izvode iz neobjavljene prepiske između Hemingveja i njegove muze, koji se nalaze u njenim memoarima „La torre Bianca“, objavljenim 1980, ali i iz intervjua sa članovima porodice Ivančić.

Knjigu „Jesen u Veneciji“ možete pronaći od subote 6. jula u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Povezana vest:  Trupa ALIAS sletela u Beograd, sutra počinje 18 Beogradski festival igre