Roman „Hej, nisam ti to pričala“ jednog od najčitanijih srpskih pisaca Mome Kapora nastavak je kultne knjige „Beleške jedne Ane“. Svet posmatran iz ugla tinejdžerke, ispričan prepoznatljivim beogradskim žargonom i ilustrovan autorovom rukom, istovremeno je i duhovita ali i nemilosrdna analiza jednog vremena.

Nove beleške jedne Ane će nas, baš kao i prethodne, nasmejati, ali i podstaknuti da razmišljamo o večitim pitanjima, koja kao i generacije pre nas, svakodnevno sebi postavljamo.

Povezana vest:  Branislavi Stefanović uručena pozorišna nagrada "Slobodanka Caca Aleksić“

Iako su se između ove dve knjige pojavili „I druge priče“ i „Foliranti“, autor je osetio potrebu da dopuni hroniku o tinejdžerki Ani sa novih sedamnaest poglavlja koja su sada, u ovom ponovljenom izdanju, pred nama. Kada danas, sa vremenskom distancom, čitamo ove tekstove, svesni smo njihove savremenosti, kao i činjenice da govore o nekim suštinskim, životnim pitanjima koja nas se i dalje tiču. Kroz usta svoje prividno naivne junakinje Kapor kritikuje tadašnje društvo koje, u nekim aspektima, i dalje prepoznajemo, ali nas u isto vreme i uči da pronalazimo lepotu u malim stvarima i da budemo svesni neponovljivosti svakog trenutka koji živimo.

Povezana vest:  Preminula supruga Bate Živojinovića, Lula

Momo Kapor je rođen 1937. u Sarajevu. Završio je Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu. Njegove knjige su godinama bile na vrhu lista najčitanijih dela, a on je vrlo brzo postao miljenik publike. Zahvaljujući svojim autorskim emisijama na radiju i televiziji, stekao je široku popularnost. Momo Kapor je autor preko četrdeset knjiga. Osim romana i priča pisao je drame, putopise, esejističku prozu i bavio se ilustracijom. Umro je 2010. u Beogradu.

Povezana vest:  Koncert mladih nada Opere Narodnog pozorišta

Knjigu „Hej, nisam ti to pričala“ Mome Kapora možete pronaći od srede 10. jula u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.