Laguna je nedavno objavila biografiju „Tesla: pronalazač modernog“ Ričarda Mansona. Lucidna, stručno i detaljno istražena biografija briljantnog Nikole Tesle, najbolja je nakon njegove autobiografije „Moji izumi“.

Nikola Tesla poznat je kao genijalni osobenjak, čak i vizionar. Ričard Manson se pita u ovoj knjizi da li njegovo osobenjaštvo zasenjuje njegovu genijalnost – sedamdeset pet godina posle njegove smrti, Teslina kreativnost i marljivost i dalje su nadahnuće. Sa mnogo citata iz Teslinih dnevnika, i jasno objašnjenim naučnim dostignućima, upućeniji smo u enigmu života ovog čudesnog čoveka više nego ikad.

Povezana vest:  BELEF NA KALIŠU 2012, ODLIČNI BESPLATNI SADRŽAJI OVOG LETA NA KALEMEGDANU

Za Larija Pejdža, osnivača Gugla, Tesla je pravi heroj. Kompanija i električni automobili Ilona Maska nose Teslino ime. I Pejdž i Mask – milijarderi i vrhunski pronalazači – smatraju da je Nikola Tesla pokrenuo novo doba elektriciteta, radija i robotike. Za njih je on pronalazač nad pronalazačima, neka vrsta narodne legende.

Ričard Manson je američki autor i zagovornik čiste energije. Rođen je i odrastao u južnoj Kaliforniji, diplomirao je na Univerzitetu Kalifornija u Santa Barbari, a magistrirao na Univerzitetu u Mičigenu, gde i danas živi. Uz knjigu „Tesla: pronalazač modernog“, objavio je i pet naslova sa temama koje se kreću od energetske politike vlade SAD do profila okeanografa Žaka Kustoa. Direktor je „Srednjozapadne čiste energije“, fonda za zaštitu životne sredine.

Povezana vest:  Veče puno emocija i priče o lepoj književnosti - predstavljen roman "Kletva" bestseler autorke Jelene Bačić Alimpić

Biografiju „Tesla: pronalazač modernog“ preveo je naš vrsni prevodilac Nenad Dropulić, a možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.