Simpatični likovi, komplikovana ljubavna priča i zanimljivi preokreti u romanu Pozovi M zbog ljubavi osvojili su srca čitalaca širom sveta. Kakav je roman u pitanju govori i činjenica da je bestseler Washington Posta i Amazon Chartsa.

Glavna junakinja Marni Makgro želi sasvim jednostavan život: muža, decu i porodični auto u predgrađu. Sve to vidi u očima čoveka za kog se udaje dok sigurnim glasom izgovara sudbonosno da. Međutim, kada upozna Bliks Holidej, pomalo šašavu rođaku svog muža, više ništa neće biti isto.Nakon dve nedelje jadnog bračnog života, Marni je šokirana zbog neostvarenog sna, ali i iznenađenjima kojima nema kraja. Saznaje da je nasledila Bliksinu kuću u Bruklinu, ali i mnogo njenih nezavršenih „projekata“, kao i komplikovanih ljubavnih priča prijatelja i komšija koji beže od srećnih završetaka. Šaljiva i neobična knjiga Pozovi M zbog ljubavi nasmejaće vas i oraspoložiti, pa ćete se uvek rado vraćati njenim stranicama.

Povezana vest:  Nova izložba u Muzeju afričke umetnosti - „Jugoslovenska svedočanstva o Alžirskoj revoluciji – arhivski omnibus“

Autorka ove zanimljive knjige Medi Doson rođena je u porodici nečuvenih pripovedača. Njene šarolike poslove nastavnice engleskog na zameni, radnice u robnoj kući, daktilografkinje, konobarice, dadilje, recepcionerke, jedino je izmišljanje priča učinilo podnošljivim. Danas živi u Gilfordu, u Konektikatu, sa suprugom.

Vulkan izdavaštvo do sada je objavilo veliki broj naslova sa sličnom tematikom, među kojima suVeče iz snova Rebeke Serl, Ana Amande Praus, romani Aleksandre Poter i drugi.

Povezana vest:  Počele probe predstave Vatre u JDP