Drezdenska_filharmonija

Drezdenska filharmonija 12. aprila u Sava centru

Drezdenska filharmonija sa violončelistom Danđulom Išizakom i violinistkinjom Vivijanom Hagner, nastupiće 12. aprila u Velikoj dvorani Sava centra u Beogradu, pod vođstvom dirigenta Džona Akselroda.

Drezdenska filharmonija će na koncertu izvesti Listovu uvertiru „Hamlet“, Bramsov Koncert za violinu i violončelo i Šumanovu Simfoniju broj jedan.

Nastup u Beogradu biće organizovan u okviru mini evropske turneje Drezdenske filharmonije, a orkestrom će dirigovati Džon Akselrod, koji se afirmisao kao jedan od vodećih dirigenata današnjice i veoma je rado viđen gost prestižnih orkestara širom sveta.

Povezana vest:  „Fajront u Sarajevu" štampan u 60.000 primeraka

Orkestar Drezdenske filharmonije je prošle godine proslavio 140 godina postojanja, a bogatu tradiciju ovog ansambla obeležili su eminentni dirigenti, među kojima su Artur Nikiš, Hans Knapertsbuš, Kurt Mazur, Jozef Kajlbert, Mišel Plason i Marek Janovski.

Violončelista Danđulo Išizaka rođen je 1979. godine u Nemačkoj, gde je završio studije, a usavršavao se na Univerzitetu Indijana u SAD.

Povezana vest:  NOVE ZVEZDE MJUZIKLA LJUBAV I MODA 19. JANUARA NA SCENI MADLENIANUMA

Dobitnik je niza međunarodnih priznanja i nagrada, a nastupao je sa nekim od vodećih orkestara kao što su Bavarski simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar Frankfurta, Simfonijski orkestar Tokija, Luksemburška filharmonija, Ciriški kamerni orkestar i drugi.

Violinistkinja Viviana Hagner rođena je 1977. godine u Nemačkoj. Međunarodni debi imala je sa 12 godina na koncertu u Tel Avivu gde je nastupila s Berlinskom i Izraelskom filharmonijom pod vođstvom dirigenta Zubina Mehte.

Povezana vest:  Jovan Ćirilov o neizostavnim predstavama 44. Bitefa

Nastupala je i sa Simfonijskim orkestrom Čikaga, Njujorškom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Montreala i Simfonijskim orkestrom Bi-Bi-Sija.

Ulaznice za koncert Drezdenske filharmonije mogu se kupiti na blagajnama Sava centra i Bilet servisa po ceni od 1.200, 1.600 i 1.800 dinara.