noc-Muzeja_logo_2011

Nekoliko stotina Čačana u muzejima

Nekoliko stotina Čačana posetilo je tri izložbe u Čačku, koje su u okviru manifestacije Noć muzeja priredile samo dve institucije kulture u tom gradu, Umetnička galerija „Nadežda Petrović“ i Narodni muzej.

U Galeriji su priređene dve izložbe u dva izložbena prostora. U Risimovom legatu je priređena izložba stripa pod nazivom „Strip-deveta umetnost“, a posetioci su mogli i da uče crtanje stripa, a u galeriji „Nadežda Petrović“, otvorena je izložba koja obuhvata izbor umetničkih radova koje je Galerija dobila na poklon ili otkupila u periodu od 2005. do 2010. godine.

Povezana vest:  Premijera drame “Da krenemo ispočetka” na velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum

Među dobijenim i izloženim eksponatima je i gipsani model za skulpturu „Devojka sa vedrom“ autora Milana Besarabića, za koju je planirano da se izlije u bronzi i postavi na javnom mestu u Čačku.

Sinoć je predstavljno pet predloga za postavljanje te skulpture, a posetioci su glasali gde bi voleli da ona bude postavljena.

Narodni muzej u Čačku je u okviru Noći muzeja produžio izložbu minerala i stena koja je ranije postavljena i organizovao dva stručna vođenja kroz izložbu.

Povezana vest:  OTVARANJE IZLOŽBE SLIKA PREDRAGA UROŠEVIĆA "BRIZBEJNSKI OTISCI"18. SEPTEMBRA U GUARNERIUSU

Za razliku od prethodnih godina, ostale institucije kulture su sinoćbile zatvorene i nisu učestvovale u Noći muzeja.