sunce_meni_sunce_tebi

Novi roman Vesne Dedić lansiran u kafeu „Filip“

Novinarka Vesna Dedić Milojević, koja je sa debitantskim romanom „Zauvek u srcu“ prošle godine bila apsolutno najuspešniji domaći bestseler pisac odabrala je da nastavak „Sunce meni, sunce tebi“ lansira na glamurozan način u kafeu „Filip“.

Prvi roman o životima Beograđanki u tranzicionoj Srbiji pisan po „receptu“ Kendas Bušnel i njenog kultnog „Seksa i grada“ pojavio se prošlog leta u izdanju „Lagune“ i preko noći, bez medijske halabuke, i uz prećutkivanje kritike, doživeo je petnaestak izdanja.

Povezana vest:  Šta nam je važno!

Kao što je najavila autorka, odmah nakon pojavljivanja „Zauvek u srcu“, da je planirala trilogiju, sada je stigao drugi deo da bi sinoć obećala da sledi i treći. Drugi je objavila izdavačka kuća „Čigoja štampa“ dok je distribiciju i plasman preuzela izdavačka kuća „Mono i Manjana“ preko knjižarske mreže „Vulkan“.

Dedić-Milojević je sa diplomom stečnom na Katedri za svetsku književnost beogradskog Filološkog fakulteta, mesto karijere profesora književnosti odabrala karijeru novinara i kao urednik i voditelj na RTS-u radi 20 godina.

Povezana vest:  Beogradski festival igre vratio publiku u teatre

Slavu joj je donela autorska emisija „Balkanskom ulicom“ koja se ne skida sa programa već celu deceniju. U međuvremenu, što ne treba zanemariti, objavila je velik broj sjajnih intervjua i novinarskih eseja što je „kvalifikuje“ da piše i dobru fikciju.

Promocija romana je organizovana po meri knjige uz vrhunska vina iz Crne Gore i odličnu živu muziku koja je važan elemenat i u samom delu koje je i dobilo nasolov prema istoimenoj pesmi Miladina Šobića.

Povezana vest:  Međunarodna izložba “Sjaj renesanse” u otvorena u Novom Sadu!

Ako se u književnoj periodici i ne pojave prikazi ove knjige, čitateljke koje su uživale u prvoj knjizi, koju autorka definiše kao melodramu, neće zaobići nastavak, jer znaju da će dobiti priliku da se dobro zabave, nasmeju, zamisle pa i rasplaču. Mnoge će se i identifikovati sa sudbinama njenih junakinja koje pate, zaljubljuju se, bore sa brojnim preprekama, ali uvek idu dalje i traže svoj delić sreće, jer „tragedije se dešavaju, a sreća se gradi“