KREATIVNA MAJSTORSKA RADIONICA JOVANA KOLUNDŽIJE u okviru 43. BEMUS-a

///KREATIVNA MAJSTORSKA RADIONICA JOVANA KOLUNDŽIJE u okviru 43. BEMUS-a

KREATIVNA MAJSTORSKA RADIONICA JOVANA KOLUNDŽIJE u okviru 43. BEMUS-a

Jovan_Kolundzija_fotografijaKREATIVNA MAJSTORSKA RADIONICA JOVANA KOLUNDŽIJE u okviru 43. BEMUS-a

U okviru ovogodišnjeg BEMUS-a, najstarijeg i najznačajnijeg muzičkog festivala u Srbiji, maestro JOVAN KOLUNDŽIJA će održati majstorske radionice.

Od 13. do 19. oktobra Centar lepih umetnosti Guarnerius će ugostiti naše najbolje mlade gudače,

koji će učestvovati u kreativnoj majstorskoj radionici maestra Kolundžije.

Polaznici radionica čine festivalski orkestar mladih gudača, koji će se publici BEMUS-a predstaviti svečanim koncertom u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine 19. oktobra (20 časova).

Povezana vest:  Novi "necenzurisani" prevod bajki braće Grim

U periodu od 13. do 19. oktobra, odabrani mladi gudači iz srednjih muzičkih škola u Srbiji, imaće priliku da rade u okviru Kreativne majstorske radionice Jovana Kolundžije, našeg proslavljenog violiniste. Najdarovitiji gudači: violinisti, violisti, violončelisti i kontrabasisti, koji su nagrađivani na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, formiraće festivalski orkestar koji će uz soliste, nastupiti 19. oktobra u Kolarčevoj zadužbini.

Povezana vest:  U prodaji edukativne mozgalice BrainBox

Članovi orkestra su odabrani putem selekcije prispelih prijava i biografija, a u komisiji su učestvovali, uz Jovana Kolundžiju, i umetnički direktor Bemusa Zoran Erić i urednice programa u Jugokoncertu.

Saradnik u radionici i jedna od solistkinja na koncertu će biti naša renomirana pijanistkinja i profesor na fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu, NADA KOLUNDŽIJA.

Pored Jovana Kolundžije, radionicu će voditi i na koncertu dirigovati gost iz Hrvatske, maestro MLADEN TARBUK, a kao solista će nastupiti i mlada slovenačka violinistkinja LANA TROTOVŠEK.

Povezana vest:  Brojne zvezde uručivaće Tonije

Završni koncert kreativne majstorske radionice Jovana Kolundžije, donosi inspirativan program koji obuhvata kompozicije Vivaldija, Baha i Dvoržaka, kao i srpsku premijeru klavirskog koncerta „Tirol“ Filipa Glasa.

By | 2011-10-12T15:02:57+00:00 oktobar 12th, 2011|Kultura|0 Comments

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.