prostorpicasso

Već mesec dana u Beogradu PABLO PICASSO “Na Azurnoj obali“
 
Izložba velikog španskog umetnika Pabla Pikasa, pod nazivom „Na Azurnoj obali“, koja traje već mesec dana u prostoru zgrade „Beko“ fabrike, u Bulevaru vojvode Bojovića 6-8 (nastavak Dušanove ulice, ispod  Zoološkog vrta), beleži  sve vreme trajanja izuetno veliko interesovanje. Uprkos jako lošem vremenu i jako niskim temperaturama tokom februara meseca, interesovanje za ovu izložbu nije jenjavalo. Izložbu je posetilo nekoliko hiljada Beograđana, ali i veliki broj stranih turista, kao i organizovanih grupa iz brojnih gradova Srbije i regiona.
Postavka “Na Azurnoj obali“ otkriva najmanje izlaganu oblast u opusu ovog svestranog umetnika i sastoji se od oko 100 eksponata keramike, predmeta od srebra i zlata, i plakata koje je upravo Pikaso radio za promociju godišnjih izložbi keramike u gradiću Valori, na Azurnoj obali. Eksponati su vlasništvo privatnih kolekcija i galerija, najviše iz južne Francuske.
Izuzetnu posetu izložba beleži najviše u danima kada su organizovana stručna vođenja kustosa Jelene Kanački Tanasković i to sredom i subotom od 14h, 15h, 17h i 18h.  Veliko interesovanje posetioci su pokazali i vikendom kada se održavaju radionice keramike,  koje je organizovala Ustanova kulture Parobrod u saradnji sa organizatorima izložbe .
Od ove nedelje, sve posetioce koje zanima da pogledaju neka dokumentarna ostvarnja o životu Pabla Pikasa, očekuju projekcije  u posebnoj prostoriji, u okviru izložbenog prostora zgrade Beko fabrike. Filmovi će se prikazivati utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom od 12h do 20h.
Ovog  četvrtka, 8. marta, svi muškarci koji posete izložbu u pratnji svoje drage ženske osobe dobijaju gratis kartu za damu.
Izložba “Na Azurnoj obali“ će trajati  još nešto više  od mesec dana, tačnije do 15. aprila 2012. godine.
Generalni pokrovitelj izložbe je Reiffeisen banka, a izložbu su podržale i kulturne institucije: Ministarstvo kulture Republike Srbije, Institut Servantes i  UK Parobrod, kao i Privredna komora Srbije.
Cena karte u redovnoj prodaji iznosi 450 RSD , a za grupne posete, penzionere, studente i đake, cena karte s popustom je 350 RSD.
Obratite pažnju na flajere – naredne dve nedelje biće podeljen po gradu vrlo ograničen broj flajera, koji će svakom donosiocu na izložbi obezbediti lep popust.

 

Povezana vest:  Glamurozni svet starog Holivuda: „Malibu u plamenu“ Tejlor Dženkins Rid u prodaji od 16. avgusta