kosa 

Stoto izvođenje mjuzikla „Kosa“ na kraju sezone u Ateljeu
 
Popularni mjuzikl „Kosa“ biće izveden 10. jula na velikoj sceni Ateljea 212 jubilarni 100. put. Ovu predstavu je od premijere u februaru 2010. godine videlo, prema podacima sa sajta Ateljea, više od 40.000 gledalaca na matičnoj sceni i na gostovanjima u Novom Sadu, Sarajevu, Banjaluci, Budvi, Negotinu, Čačku…
Na tekst Džejmsa Radoa i Džeroma Ragnija i muziku Galta Makdermota režiju, adaptaciju i prepev songova uradio je aktuelni direktor Ateljea Kokan Mladenović. U velikom glumačkom ansamblu, koji je delimično izmenjen od vremena premijere, igraju i pevaju Ivan Jevtović, Branislav Trifunović, Gordan Kičić, Rifat Rifatović, Jelena Gavrilović, Katarina Žutić…, a muziku izvodi grupa „Vroom“.
-Svojom hrabrošću i maštom mladi ljudi iz “Kose“ bore se protiv sveta u kome danas živimo, sveta u kome na naš život besramno utiče kapital, u kome se vode ratovi iz multikorporacijskih interesa, bore se protiv svih problema koji čine sumornu planetarnu stvarnost na početku ovog veka – navodi se na sajtu ovog teatra.
Iste večeri, u utorak, na maloj sceni „Petar Kralj“ biće izvedena predstava „Čekaonica“ u režiji Borisa Liješevića. Time se završava sezona 2011/2012. koju su obeležili sa jedne strane uspesi – veliki broj nagrada za predstave i umetnike Ateljea i povećan broj gledalaca, a sa druge – težak raskol između direktora i većeg dela glumačkog ansambla.
Glumci traže smenu Mladenovića zbog, kako tvrde, bahatog odnosa prema njima, ali i navodnih finansijskih malverzacija. Zvanični zahtev prosleđen je početkom juna osnivaču Ateljea 212 – Skupštini Beograda, od koje se očekuje konačna odluka.

 

Povezana vest:  Rouling pozdravila izbor crne glumice za ulogu Hermionu