dusko_radovic_malo_pozoristeBog je DJ premijerno 18. marta 

Predstava „Bog je DJ“ nemačkog pisca Falka Rihtera (Richter) u režiji Miloša Lolića biće premijerno izvedena 18. marta na Večernjoj sceni beogradskog pozorišta „Duško Radović“, najavili us danas autori. 
Direktorka „Duška Radovića“ Anja Suša je na konferenciji za novinare istakla da „Bog je didžej“ nije uobičajena predstava njenog pozorišta na koju će dolaziti organizovano škole, već je to „ozbiljna repertoarska predstava po dobrom savremenom tekstu“ za mlade od 16 i više godina. 
-Mislim da ćemo staviti neku vrstu starosnog ograničenja, ne zato što je u predstavi nešto strahovito skandalozno, već ima neke nivoe teksta za koje je ipak potrebno određeno iskustvo. Mislim da su odgovarajući uzrasti završni razredi (srednje škole) i fakultet – rekla ja Suša. 
Režiser Miloš Lolić istakao je da se Rihterov „brutalan tekst“ nemačka reakcija na britansko „in jer fejs“ (In yer face) pozorište, i na određeni način bavi se savremenom medijskom dominacijom rijaliti sadržaja. 
-U Srbiji nemate nijedan sekund bez rijaliti šoua na televiziji. Ako se završi ‘Farma’ počeće ‘Veliki brat’. Rihterov tekst se konkretno ne bavi tim fenomenima, ali se bavi u smislu da je (medijski) prostor zagušen – rekao je Lolić. 
Iz „Duška Radovića“ saopšteno je da je „Bog je didžej“ „autoironičan osvrt na opsednutost pop kulturom i svim njenim derivatima, na sve oblike medijskih manipulacija prošlošću, na zatrovanost javnog diskursa u kojem nema više mesta za privatnost“. 
U predstavi igraju Nikola Vujović, Hristina Popović-Mijin, Sofija Ivanović, Tamara Danojlović, Nemanja Stanković, Đorđe Kosić. Scenografkinja je Jasmina Hulbus, kostimografkinja Marija Jelesijević i koreografkinja Bojana Denić. 
Pretpremijera predstave „Bog je DJ“ zakazana je za 17. mart, a posle premijere 18. marta (20.00), prva izvođenja slede 19. i 20. marta. 

Povezana vest:  Laguna i njeni pisci na Sajmu knjiga u Podgorici