noc-knjigePočinje Noć knjige

Tradicionalna manifestacija Noć knjige, u organizaciji izdavačke kuće „Laguna“ i knjižarskog lanca „Delfi“ osmi put zaredom održaće se večeras od 17 do 24 sata u Beogradu i još 20 gradova u Srbiji.
Popusti na Lagunina izdanja za jednu knjigu biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto.
Noć knjige održaće se u knjižarama Delfi, koje se nalaze na 11 lokacija u Beogradu i u gradovima u Srbiji u kojima se nalaze knjižare Delfi i Lagunini klubovi čitalaca: Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu, Čačku, Pančevu, Kraljevu, Sremskoj Mitrovici, Subotici i Kruševcu i drugim gradovima.
Tokom Noći knjige biće odobren popust do 20 posto i na izdanja drugih izdavača uključujući i državne – Zavoda za udžbenike i Službenog glasnika.
Sve koji u Noći knjige posete knjižaru u SKC-u obradovaće popusti za knjige na engleskom i francuskom, dok će popusti važiti i u knjižari Delfi u Subotici za knjige na mađarskom jeziku.
U knjižari Delfi SKC, domaćin večeri biće Voja Nedeljković, u Laguninoj knjižari u Knez Mihailovoj ulici domaćin će biti Boban Spasojević, dok će Zemunce dočekati Uroš Bogdanović. Sve one koji posete knjižaru Delfi u Novom Sadu dočekaće šarmantni voditelj Aleksandar Filipović, a sa posetiocima će se družiti i naši najpoznatiji pisci.
U saradnji sa sponzorima, za sve kupce u Noći knjige pripremljeni su pokloni, a specijalno za Noć knjige pripremljeno je luksuzno izdanje trilogije prošlogodišnjeg književnog hita „Pedeset nijansi“ E. L. Džejms u posebno dizajniranoj kutiji.
Pored toga, na dan manifestacije, u knjižarama će se prvi put na srpskom pojaviti „Solomonova pesma“, roman Toni Morison, dobitnice Nobelove i Pulicerove nagrade. Čitaoce će obradovati roman Darije Haron „Miris ruže“, kao i brojni svetski i domaći hitovi.
Cilj manifestacije, pokrenute 2009. godine, jeste popularizacija knjige i čitanja, a brojka od 45.000 posetilaca za samo šest sati ukazuje na to da su očekivanja više nego opravdana. Zbog velikog interesovanja koje je do sada vladalo, organizatori su odlučili da manifestacija ove godine traje sat duže – od 17 do 24 sata.
Budite deo ove jedinstvene manifestacije, budite „Budni uz knjigu!“ poručuju iz „Lagune“.

Povezana vest:  Proglašeni pobednici petog programa donacija kulturi u lokalu „Centrifuga 2011“