Sanja-StankovicPijanistkinja Sanja Stanković danas u Gvarneriusu

Pijanistkinja Sanja Stanković nastupiće danas u Centru lepih umetnosti „Gvarnerius“ čime će zatvariti prolećni deo ciklusa „FMU i Gvarnerius nagrađuju“.
Mlada pijanistkinja će svojim solističkim resitalom okončati prolećni deo ciklusa koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, a na programu su kompozicije Baha, Šopena i Rahmanjinova.
Stanković (26) je student završne godine doktorskih studija na FMU, a pored brojnih nagrada, tokom studiranja je dobila jedno od najznačajnijih priznanja FMU-a, nagradu Fonda „Emil Hajek“ za najperspektivnijeg mladog pijanistu.
Usavršavala se na majstorskim kursevima klavira prof. Žaka Ruvijea i prof. Arba Valdme, a pohađala je i majstorske kurseve kamerne muzike prof. Lidije Bizjak i prof. Stefana Milenkovića.
Kao solista i član kamernih sastava učestvovala je na velikom broju manifestacija u zemlji i inostranstvu.
Ovogodišnja serija koncerata pod nazivom „FMU i Gvarnerius nagrađuju“ startovala je početkom maja i obuhvatila je sedam nastupa najboljih studenata.
Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Centar lepih umetnosti „Gvarnerius“ su ovaj ciklus koncerata pokrenuli 2012. godine, želeći da se najvećim talentima i najvrednijim studentima pruži prilika da se solističkim koncertom predstave javnosti i da se na njih skrene pažnja.
U jesenjem delu ciklusa, koji 11. oktobra otvara pijanistkinja Ljubica Stojanović, publiku očekuje još sedam koncerata najboljih studenata.

Povezana vest:  Život i smrt Džimija Hendriksa - "Dva su jahača prilazila" u prodaji od 24. decembra