kleopatra izlozbaIZLOŽBA „ELIZABET TEJLOR PEROM POLITIKE“ NA REVIJI „BLOCKBUSTER“

Izbor tekstova iz dokumentacije najstarijeg dnevnog lista na Balkanu o jednoj od najpopularnijih glumica Holivuda u Centru „Sava“
Povodom projekcije obnovljene i remasterizovane verzije spektakla „Kleopatra“ na letnjoj reviji filmskih hitova „Blockbuster“, dnevni list „Politika“ i „MCF MegaCom Film“ priređuju izložbu „Elizabet Tejlor perom Politike“.
Izložba će biti postavljena večeras na otvaranju revije u Centru „Sava“, u holu ispred Velike dvorane, u okviru letnje revije hitova „Blockbuster“ na kojoj će 19. juna u 19 sati biti prikazana obnovljena kopija „Kleopatre“, prvi put posle nedavne promocije ove verzije na festivalu u Kanu.
Postavka sadrži izbor tekstova iz dokumentacije najstarijeg dnevnog lista na Balkanu o jednoj od najpopularnijih glumica Holivuda, među kojima i o filmu „Kleopatra“, poseti Tejlorove i Bartona filmskom festivalu u Nišu 1971. godine, širokom spektru uloga koje je ostvarila ova diva, kao i o njenom humanitarnom radu, brakovima sa Bartonom i nekim od skandala koji su je pratili u više nego uočljivoj i plodnoj karijeri.
U okviru letnje revije filmskih hitova „Blockbuster“, koja se od 14. do 19. juna odigrava u Centru „Sava“, biće prikazano 13 premijera kako holivudskih, tako i ostvarenja iz ostalih delova sveta, koja će obeležiti bioskopski repertoar tokom predstojećeg leta.
„Kleopatra“ je film reditelja Džozefa L. Mankijevića iz 1963, dobitnik 4 Oskara (scenografija, kostim, fotografija i specijalni efekti), remasterizovan je povodom obeležavanja 50 godina od nastanka, i nikad nije izgledao glamuroznije. Elizabet Tejlor igra Kleopatru, legendarnu kraljicu Egipta, koja zavodi vladare Rima sve dok ne nađe sebi ravnog u Marku Antoniju (Ričard Barton). Njihova strastvena romansa odlučiće sudbinu najvećih svetskih carstava. Ulogu Cezara igra poznati glumac i producent Reks Harison, dobitnik Oskara za glavnu ulogu u filmu „Moja draga damo“.

Povezana vest:  Sutra u 18 sati počinje XI Noć muzeja

{vsig}KLEOPATRA{/vsig}