Atmosfera sa ziriranjaVladimir Miladinović predstavnik Srbije na konkursu Henkel Art. Award. 2013

Domaći žiri izabrao je mladog umetnika, Vladimir Miladinovića, za pobednika ovogodišnjeg Henkel Art.Award. konkursa. Kao finalista iz Srbije, Vladimir će predstavljati našu zemlju u Beču i imati priliku da osvoji prestižnu nagradu u konkurenciji umetnika iz 23 zemlje centralne i istočne Evrope.
Stručni žiri koji su činili dr Zoran Erić, kustos Muzeja savremene umetnosti, Biljana Tomić – DeNegri, direktorka Nezavisne kulturne asocijacije i Marko Miletić, radnik u kulturi, odlučio je da Vladimiru Miladinoviću pruži priliku za osvajanje glavne nagrade koja uključuje novčanu podršku od 7.000 evra, izložbu u Muzeju moderne umetnosti u Beču (MUMOK), kao i prezentaciju u matičnoj zemlji umetnika.
Predsednik žirija dr Erić povodom izbora finaliste rekao je: „Vladimir je prikazao izuzetnu umetničku ekspresiju, a radovi su visoko profesionalnog kvaliteta. Učešće i predstavljanje Srbije na renomiranom Henkel Art.Award konkursu omogućiće pobedniku dalju afirmaciju na umetničkoj sceni Srbije i doprineti razvoju jedne, nadamo se, uspešne karijere.“
Eminentni međunarodni žiri će se sastati u Beču i nominovati pet umetnika kao finaliste Henkel Art.Award. 2013, dok će pobednik konkursa biti objavljen na svečanoj ceremoniji dodele nagrada koja će biti održana u Beču, u decembru 2013. godine.
Nagrada Henkel Art.Award. namenjena je izvanrednim i inovativnim radovima umetnika iz oblasti slikarstva, crtanja, fotografije, video umetnosti i instalacija. Takmičenje Henkel Art.Award. je mnogim učesnicima i dobitnicima nagrada poslužilo kao početni korak na putu ka internacionalnoj karijeri.

Povezana vest:  Crnohumorne priče o malim ljudima sa našeg podneblja u zbirci Ante Tomića "Pogledaj što je mačka donijela"