ukus-greha„Ukus greha“ Zorane Schultz predstavljen u “ Kontra baru“

Izdavačka kuća “ Vulkan“ nije mogla da smisli primerenije mesto za lansiranje debitantskog romana „Ukus greha“ žene uzbudljive biografiije Zorane Schultz,od “ Kontrabara“ u srcu beogradsakog noćnog života ulici Stahinjića bana .
Dok je u ostalim noćnim lokalima jos vladao mir od paklene dnevne vrućine , pred „Kontra barom“ koji je još na sunčanoj strani ulice, vladao je pravi haos jer su svi ili došli da budu viđeni ili da vide ko su drugi gosti pošto se radilo ne toliko o literarnoj promociji već o društvenom hepeningu za beogradsku zlatnu mladež i one već pomalo precvale dame koji pripada i autorka.
O knjizi,koja je lansirana kao srpska verzija romana Džeki Kolins, ili njenih posestrima koje „tračare“ o slavnim i moćnim iz svetskog džet seta,govorile su dve pripadnice tabloidnog života bedograda tv voditeljka Suzana Mančić i novinarka tabloidne revijalnje štampe a i sama autorka romana Natalija Dević.
Za menadžera za odsnose sa javnošću “ Vulkana“ Ivana Gloušina to je „hrabra, provokativna i do poslednje reei istinita, ispovest junakinje romana koja vodi čitaoca na uzbudljivo putovanje kroz neverovatan -ivot autorke“
Sve ovo što se može naći napisanao, loše i neinventivno, na stranicama žute štampe može da se nađe u knjiizi koja je barem pismeno napisana i stilski uglađena – To su priče o ljuvabima, onim pravim ,ail i onim samo za jednu noć.
Veze sa slavnim muškarcima, glumcima, slikarima i muzičarima koji su klecali pred njom, avanture, pustolovine, životne nedaae, uspesi, brak, preljuba, zabranjene veze i tajne koje drugi nikada ne bi priznali, kaže Golušin je na stranicama ove knjige opisano rečima koje pogađaju direktno u srce.
Odbačena kao dete, ovu ženu koja će vrlo brzo doći do bogatstva i statusa, život na visokoj nozi nije promenio. Ona ne krije da je istovremeno fatalna zavodnica, supruga posvećena svom mužu čak i kada je on izda i prevari, majka koja je dala najlepši deo sebe svojoj deci . Priča Zorane Sćultz je paradigma za hilajde srspkih devojaka koje se hrabro otiskaju u strani svet u potrazi za lagodnijim životom, za brakom koji će im doneti društveni status i da bi to postigle ne pitaju za cenu .Autorka govori iskreno, ništa ne krije i možda će mnogima “ ohladiiti“ glavu dok će drugim čitateljkama pružiti nekoliko časova zaborava od sumorne svakodnevice pineti ih na čarobnom ćilimu mašte u svet gde se ljubavnici staraju da usreće partnerke i ispune im najluđe snove.

Povezana vest:  Milica Cerović, Toma Križnar i Andrija Karaklajić u žiriju nagrade Terpsihora 2024.