Rowling-Cuckoos-CallingRouling ljuta, jer je otkrivent identitet pseudonima

Književnica Džoana Rouling, koja se proslavila popularnim serijalo za decu o Hariju Poteru i koja je u tajnosti napisala kriminalistički roman pod lažnim imenom Robert Galbrejt „The Cuckoo’s Calling“ (Zov kukavice) veoma je ljuta, jer je otkriven identitet njenog pseudonima, prenose američki mediji.
Roulingova je napisala roman o Kormoranu Strajku, ratnom veteranu koji je postao privatni detektiv, koji je dobio veoma dobre kritike.
Naime, partner u advokatskoj firmi „Rasels“ sa kojom je sarađivala Roulingova, rekao je najboljoj prijateljici svoje žene ovu „tajnu“, ona je zatim tu vest postavila na društvenu mrežu tviter, a čitava vest je zatim doprla do novinara „Sandej tajmsa“ koji su rešili da detaljnije istraže identitet autora čiji prvi roman odiše neobičnom samouverenošću i ubedljivšću.
-Samo mali broj ljudi je znao moj pseudonim i bilo mi je neprijatno dok sam se danima pitala kako je žena za koju nikada nisam čula otkrila nešto što čak ni moji stari prijatelji nisu znali – rekla je Roulingova, dodajući da je veoma razočarana.
Mediji su odmah počeli da spekulišu da je sve marketinški trik, ali su Roulingova i „Rasels“ to dematovali.

Povezana vest:  Sutra počinje prodaja karata za osmu Noć muzeja!