Covek-koji-nije-zeleo-da-voli-Federiko-MocaItalijanski šarm romana „Čovek koji nije želeo da voli“

Izdavačka kuća „Čarobna knjiga“ odlučna je u nameri da čitaocima pruži i neka književna dela van engleskog govornog područja, pa se u toj ponudi našao i prvi roman za odrasle veoma popularnog italijanskog
pisaca Federila Moće „Čovek koji nije želeo da voli“.
Pisac bestselera „Tri metra iznad oblaka“, scenarista i režiser Moća (1963) čiji su romanu „Izvini, ali ti si moja ljubav“ i „Izvini, ali hoćeš li da se udaš za mene“ adaptirani za veliko platno, u ovom romanu priča o uzbudljivom i strasnom susretu dve izgubljene duše.
Tankredi je muškarac iz snova – bogat i privlačan, može da ima svaku ženu koju poželi ali on ne uspoeva da zaboravi ljubavnu ranu iz prošlosti koja ga je zauvek promenila.
On je čvek koji ne želi da voli sve dok ne upozna Sofiju, nekadašnju svetsku nadu među pijanistima a sada nastavnicu koja je zbog zaveta ljubavi prestala da svira.
Dovoljan je samo jedan pogled da Tankredi postane opsednut Sofijom koju on takođe intrigira ali koja ima svoju ljubav – Andreu…
Da li će Tankredi uspeti da osvoji Sofiju? Da li će ona ponovo svirati i kakav će bolan izbor morati na kraju da napravi? To su pitanja na koja će oni koji se odluče da odmore mozak od lake anglosaksonske literature i bace se na nešto melodramatičnije štivo naći kada pročitaju ovaj roman.

Povezana vest:  Uz knjigu Beli kimono na poklon dobijate Golden Rose karmin