chicago200. izvođenje mjuzikla „Čikago“

Kultni mjuzikl „Čikago“ u režiji Kokana Mladenovića biće odigran u Pozorištu na Terazijama, u petak 18. oktobra, po 200. put.
„Čikago“ je premijerno izveden pre tačno sedam godina izazvavši veliko interesovanje kako kritike, tako i gledalaca što potvrđuje i podatak da je odigran 50 puta u samo jednoj sezoni. I danas je ova predstava veliki spektakl i interesovanje publike se ne smanjuje, navodi se u saopštenju Pozorišta na Terazijama.
Ovo je bio prvi mjuzikl koji je igran na „Sterijinom pozorju“ (2007), a potom je i više puta gostovao na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Takođe je oduševio i publiku u Opatiji na prošlogodišnjem Festivalu mjuzikla.
Sa velikim uspehom ova predstava je ostvarila i brojna gostovanja po Srbiji (Niš, Čačak…). Nakon dužeg odsustva, glumica Jelena Jovičić se ovim jubilarnim izvođenjem vraća svojoj ulozi Roksi Hart.
Pored Kokana Mladenovića, autorski tim čine Mojca Horvat (koreografija), Milan Nedeljković (dirigent i muzički aranžmani), Marija Kalabić (scenografija), Lana Cvijanović (kostimi).

Povezana vest:  Bečke festivalske nedelje 2020 – digitalni program